*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Zeven klontjes per 100 ml: “Barbecuesaus is een suikerbom”

0

Barbecuesauzen bestaan voor een kwart tot een derde uit suiker. Gemiddeld zitten er zeven suikerklontjes in 100 ml saus, blijkt uit eigen onderzoek van de Nederlandse voedselwaakhond foodwatch onder 42 sauzen uit vijf grote supermarkten. Het meeste suiker zit in Smooth & Smokey Barbecue Sweet van Heinz: 48,2 gram suiker per 100 ml. Dat zijn twaalf suikerklontjes.

De Nederlandse Voedselwaakhond foodwatch vindt dat de overheid meer moet doen om “de overdaad aan suiker in producten” aan te pakken. “De voedingsindustrie voegt vrijwel overal veel suiker aan toe, zoals sauzen, soepen en zelfs groenteconserven en vleeswaren. Op die manier krijgen consumenten ongemerkt veel te veel suiker binnen”, zegt lid van foodwatch Sjoerd Van de Wouw. Deze verborgen suikers zijn een belangrijke oorzaak van de door de Wereldgezondheidsorganisatie geconstateerde obesitasepidemie.

De gemaakte afspraken over minder suiker, vet en zout in producten met de voedingsindustrie, gaan voor foodwatch niet ver genoeg. “Sauzenfabrikanten hebben alleen beloofd het zoutgehalte terug te dringen. Maar het probleem zit in in dit geval in het suikergehalte”, aldus Van de Wouw.

Supermarktketen Albert Heijn liet begin deze maand weten nog dit jaar het suikergehalte te verlagen van honderd producten van het eigen merk.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close