*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Zelfs de WHO erkent dat er geen wetenschappelijk bewijs is voor de effectiviteit van het dragen van maskers in gemeenschapsinstellingen

0

Terwijl meerdere steden in de VS het verplichte gebruik van maskers in het openbaar uitrollen, beveelt de WHO-richtlijn voor 2020 af om maskers te dragen in gemeenschapsinstellingen vanwege een gebrek aan ondersteunend wetenschappelijk bewijs en het potentieel voor verhoogde overdracht van ziekten door oneigenlijk gebruik.

Volgens zijn “Advies over het gebruik van maskers in de gemeenschap, tijdens thuiszorg en in zorginstellingen in de context van de nieuwe uitbraak van coronavirus (2019-nCoV): tussentijdse begeleiding, 29 januari 2020 “:
“Het dragen van medische maskers wanneer dit niet is aangegeven, kan onnodige kosten, aanschafkosten en een vals gevoel van veiligheid veroorzaken, wat ertoe kan leiden dat andere essentiële maatregelen, zoals handhygiënepraktijken, worden genegeerd.”
In feite bevat het advies van de WHO een waarschuwing dat het oneigenlijk gebruik van maskers zelfs “het risico op overdracht kan vergroten als gevolg van onjuist gebruik en verwijdering van maskers”.

Aangezien steden in de Verenigde Staten nu het gebruik van “gezichtsmaskers” vereisen, zouden de volgende zeer strikte aanbevelingen in acht moeten worden genomen om theoretisch voordeel te bieden:
Plaats het masker voorzichtig om mond en neus te bedekken en maak stevig vast om eventuele openingen tussen het gezicht en het masker te minimaliseren
Raak het masker tijdens gebruik niet aan; – verwijder het masker met de juiste techniek (d.w.z. raak de voorkant niet aan, maar verwijder de veter van achteren)
Na verwijdering of telkens wanneer u onbedoeld een gebruikt masker aanraakt, maakt u uw handen schoon met een op alcohol gebaseerde handwrijving of zeep en water als het zichtbaar vuil is.
vervang maskers door een nieuw schoon, droog masker zodra ze vochtig worden
Gebruik maskers voor eenmalig gebruik niet opnieuw
Gooi maskers voor eenmalig gebruik weg na elk gebruik en gooi ze onmiddellijk na verwijdering weg.
Doek (bijv. Katoen of gaas) maskers worden onder geen enkele omstandigheid aanbevolen.
Aangezien deze aanbevelingen zijn overgenomen vanuit de gezondheidszorg, is er weinig zekerheid dat degenen binnen reguliere gemeenschappen – zonder medische opleiding, supervisie, benodigdheden en faciliteiten – inclusief jonge kinderen, deze streng kunnen volgen.

In uitzonderlijk vochtige plaatsen zoals Florida, waar doe-het-zelf-gezichtsmaskers van katoen niet ongebruikelijk zijn, vereist de onlangs aangekondigde uitvoerende orde in steden als Miami dat iedereen waar maskers in openbare ruimtes zijn die het type of het juiste gebruik van deze maskers niet kwalificeren zou kunnen bijdragen aan het verergeren van de crisis, volgens de vermoedelijk authortatieve en goed onderzochte richtlijnen van de WHO.

Het bewijs voor de effectiviteit van het dragen van maskers bestaat niet

Een artikel gepubliceerd in The Sun getiteld “FACE IT: kunnen gezichtsmaskers het risico op coronavirus verhogen – hoe je jezelf kunt beschermen”, interviewde een specialist in infectiepreventie genaamd Elie Perencevich, een professor in geneeskunde en epidemiologie aan de universiteit van Iowa’s College of Medicine, die verklaarde:

“Maskers beschermen de gemiddelde persoon niet, omdat ze ze verkeerd dragen en zichzelf autocontamineren.”

Prof Perencevich voegde toe: “Ik heb nog nooit iemand handhygiëne zien beoefenen voordat hij een masker in het openbaar heeft verwijderd en daarna nadat hij het masker heeft verwijderd.”

Hij vertelde Forbes dat de gemiddelde gezonde persoon geen masker hoeft te hebben.

‘Er is geen bewijs dat het dragen van maskers bij gezonde mensen hen zal beschermen’, zei hij. ‘Ze dragen ze verkeerd en ze kunnen het risico op infectie vergroten omdat ze hun gezicht vaker aanraken.’
Meta-analyses van klinisch onderzoek naar het gebruik van gezichtsmaskers voor de overdracht van virussen die klinisch vergelijkbaar zijn met COVID-19, zoals influenza, hebben weinig bewijs gevonden voor de effectiviteit van een dergelijke interventie.

Een recensie uit 2010, gepubliceerd in het tijdschrift Influenza and Other Respiratory Conditions, getiteld “REVIEW Face maskes to prevent the spread of influenza virus: een systematische review”, vond weinig ondersteunend bewijs:

“Concluderend blijft er een aanzienlijke kloof in de wetenschappelijke literatuur over de effectiviteit van gezichtsmaskers om de overdracht van influenzavirusinfecties te verminderen. Hoewel er enig experimenteel bewijs is dat maskers de besmettelijkheid onder gecontroleerde omstandigheden zouden moeten verminderen, is er minder bewijs of dit vertaalt zich in effectiviteit in natuurlijke omgevingen. Er is weinig bewijs dat de effectiviteit van gezichtsmaskers ondersteunt om het risico op infectie te verminderen. ”

Bronnen:

GreenMedInfo

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close