*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Zelfgemaakte kurkuma en gemberthee om hartziekten te voorkomen, cholesterol te verlagen en de gezondheid van uw hersenen te verbeteren

0

Chronische uitdroging van het lichaam kan de belangrijkste oorzaak zijn van tal van gezondheidsproblemen, zoals weerstand tegen de bloedstroom, huidproblemen, hoge bloeddruk en een verhoogd risico op obesitas, diabetes type 2 en kanker.

De volgende kurkuma en gember ijsthee is een heerlijke en verfrissende manier om het lichaam gehydrateerd te houden, de gezondheid van hart en hersenen te ondersteunen en de algehele gezondheid te verbeteren. Gember is taxonomisch bekend als Zingiber officinale, terwijl kurkuma de wetenschappelijke naam Curcuma longa draagt.

Beide kruiden bevatten afzonderlijk verschillende medicinale en gezondheidsvoordelen, en als ze worden gecombineerd, hebben ze nog meer waarde. De verschillende fytochemicaliën die erin zitten, werken zeer goed samen om de potentie van hun voordelen te vergroten.

Kurkuma-gemberthee heeft krachtige ontstekingsremmende eigenschappen die ontstekingen in het lichaam bestrijden, diabetes bestrijden, kanker voorkomen en van nature een lager cholesterolgehalte hebben. Ondanks het verlichten van tal van gezondheidsproblemen, produceren de medicinale en therapeutische eigenschappen van gember en kurkuma samen ook een algeheel en allrounder-effect van gemak, comfort en welzijn.

Deze twee krachtige kruiden zijn door de geschiedenis heen op grote schaal gebruikt voor zowel culinaire als medische doeleinden. Hun combinatie in de vorm van kurkuma-gemberthee heeft een overvloed aan medicinale en nutritionele effecten.

Het is wetenschappelijk aangetoond dat kurkuma de voortgang van hartaandoeningen kan omkeren, en het actieve ingrediënt, curcumine, verbetert de functie van het endotheel, dat de voering van de bloedvaten is, en regelt dus de bloeddruk en bloedstolling. Het verbetert ook de gezondheid van de hersenen en helpt bij beroertes en Alzheimer.

Gember is een ander veelzijdig kruid dat krachtige ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen biedt. Het verbetert de gezondheid van het hart, verlaagt het cholesterolgehalte en voorkomt de oxidatie van LDL of ‘slechte’ cholesterol en atherosclerose.

Het komt ook de hersenen ten goede door de niveaus van belangrijke neurotransmitters te verhogen, chemicaliën die door de hersencellen worden gebruikt om met elkaar te communiceren en het vermogen om zich te concentreren, slapen, onthouden en concentreren te regelen.

Je zult deze ijsthee met honing zoeten, een ander natuurlijk wonder dat zijn eigen gezondheidsvoordelen biedt. Het verbetert de gezondheid van de hersenen en de hoge niveaus van antioxidanten voorkomen cellulaire schade en verlies van hersencellen. De krachtige antioxidanten en therapeutische verbindingen bleken cognitieve achteruitgang en dementie te voorkomen en het cholinerge systeem en de bloedsomloop te verbeteren.

De kleine hoeveelheid zwarte peper in het recept verbetert de smaak en verhoogt de biologische beschikbaarheid van kurkuma.

Hier is hoe het te bereiden:

ingrediënten:

4 theelepel gedroogde organische kurkuma
4 theelepel gedroogde gember (of twee centimeter verse gemberwortel)
¼ kopje honing
¾ theelepel zwarte peper
1 kop plus 3 kopjes water (1 kop voor weken, 3 voor verdunning)

instructies:

Meng kurkuma, gember en zwarte peper in een kleine steelpan en giet een kopje water. Breng het mengsel aan de kook en zet het vuur laag. Laat een paar minuten sudderen en zet het vuur uit.

Zoet met honing. Bedek de steelpan, laat het 1 uur of een nacht trekken, en zeef het mengsel vervolgens met kaasdoek. U kunt het concentraat bewaren en één drankje per keer maken, of de 3 kopjes water toevoegen en in een pot in de koelkast bewaren.

Bronnen:

www.naturallivingideas.com
www.lybrate.com

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close