*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Witte moerbei kan helpen bij het afvallen, zo blijkt uit onderzoek

0

Witte moerbei (Morus alba) is een boom afkomstig uit China en staat bekend om zijn gebruik in de traditionele geneeskunde. Volgens historische teksten maakten oude Chinese genezers een tinctuur voor kiespijn van de bast van de witte moerbeiboom en een remedie tegen verkoudheid en griep van witte moerbeibladeren. Witte moerbeivruchten daarentegen dienden als een mild laxeermiddel en als een natuurlijke behandeling voor duizeligheid, hoge bloeddruk en diabetes.

Tegenwoordig worden de vruchten en bladeren van de witte moerbeiboom gebruikt om supplementen te maken die het cholesterolgehalte in het bloed en de bloedsuikerspiegel helpen verlagen. Deze delen, samen met de schors, worden ook algemeen bestudeerd vanwege hun cardiovasculaire en metabole gezondheidsvoordelen. In een recent onderzoek identificeerden Amerikaanse en Zuid-Koreaanse onderzoekers bijvoorbeeld de wortelschors van witte moerbei als een uitstekende bron van eetlustonderdrukkende flavonoïden.

In hun rapport, gepubliceerd in het Journal of Medicinal Food, keken de onderzoekers naar de actieve stoffen die aanwezig zijn in extract van witte moerbeiboomwortelschors en onderzochten ze het vermogen om gewichtsverlies te veroorzaken door de voedselinname te verminderen. De onderzoekers ontdekten dat met name twee flavonoïden fungeren als cannabinoïde (CB1) -receptorantagonisten, die de eetlust onderdrukken en van witte moerbeiboomwortel een veelbelovend natuurlijk medicijn voor obesitas maken.

Flavonoid-rijke witte moerbei kan de eetlust onder controle houden

De prevalentie van obesitas neemt wereldwijd toe, waardoor de ziekte een wereldwijde last wordt met beperkte behandelingsmogelijkheden. Volgens studies is het beheersen van de eetlust van zwaarlijvige individuen een mogelijke strategie om gewichtsverlies te veroorzaken en metabole stoornissen om te keren. In een poging om een ​​effectieve eetlustonderdrukker uit natuurlijke bronnen te vinden, screenden de onderzoekers meer dan 8.000 planten op CB1-receptorantagonisten.

De CB1-receptor maakt deel uit van het menselijke endocannabinoïdesysteem, een moleculair systeem dat verschillende belangrijke processen reguleert en in evenwicht houdt, zoals immuunrespons, metabolisme, celcommunicatie, geheugen en eetlust. De CB1-receptor wordt geactiveerd door natuurlijke cannabinoïden, zoals de chemische anandamide in de hersenen, en helpt functies in de hersenen en het lichaam aan en uit te zetten.

Eerdere studies hebben aangetoond dat grote hoeveelheden endocannabinoïden worden geproduceerd in de hersenen van muizen of ratten met obesitas. Evenzo zijn bij hongerige, niet-zwaarlijvige ratten de niveaus van endocannabinoïden in hun voorhersenen verhoogd en worden ze pas weer normaal als ze verzadigd zijn. Deze bevindingen suggereren dat het remmen van de activiteit van endocannabinoïden met behulp van CB1-antagonisten – een middel dat de fysiologische werking van een ander verstoort – kan leiden tot eetlustregulatie.

Onder de duizenden planten in hun plantenbibliotheek noemden de onderzoekers witte moerbei als een potentiële bron van CB1-receptorantagonisten. Fytochemische analyse onthulde dat de wortelschors twee van dergelijke verbindingen bevat, namelijk kuwanon G en albanine G. De onderzoekers isoleerden deze flavonoïden en rapporteerden na verdere analyse dat ze respectievelijk 92 procent en 96 procent CB1-receptorligandbindende remmende activiteit vertoonden.

Vervolgens testten de onderzoekers de eetlustonderdrukkende werking van het extract van witte moerbei op ratten door ze 250 en 500 mg van het extract per kg lichaamsgewicht te geven. Ze evalueerden ook het vermogen van het extract om de voedselinname te verminderen en gewichtsverlies te veroorzaken door muizen met obesitas zeven weken lang dezelfde orale doses te geven.

De onderzoekers constateerden statistisch significante en dosisafhankelijke verlagingen van de voedselinname bij zowel de ratten als de muizen na suppletie op korte en lange termijn met het extract van witte moerbei. Bij 250 mg / kg lichaamsgewicht verminderde het flavonoïde-rijke extract de voedselinname met respectievelijk 58,6 procent en 44,8 procent één en twee uur na de voedselvoorziening. Bij 500 mg / kg noteerden de onderzoekers 50,1 procent en 44,3 procent reducties.

Het extract van witte moerbei veroorzaakte ook een vermindering van 20 procent in de dagelijkse calorie-inname bij muizen met obesitas. Vergeleken met zwaarlijvige muizen die een placebo kregen, ervaarden degenen die het extract van de witte moerbei kregen 10,4 g (22,5 procent) en 7,1 g (16,5 procent) gewichtsverlies in respectievelijk week 7 en baseline. Deze voordelen werden waargenomen samen met statistisch significante verlagingen van biochemische markers van obesitas en viscerale vetafzetting.

Op basis van deze bevindingen concludeerden de onderzoekers dat extracten van witte moerbeien die rijk zijn aan koewanon G en albanïne G alleen kunnen worden gebruikt om de eetlust onder controle te houden, het lichaamsgewicht te beheersen en metabole stoornissen om te keren bij personen die lijden aan obesitas.

Bronnen:

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat