*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


We drinken nog steeds te veel: waarom dat zo slecht is

0

Het blijft een hardnekkige gewoonte voor veel Europeanen: we drinken iets te graag een glaasje. En dat heeft grote gevolgen.

Volgens de laatste cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) drinken Europeanen gemiddeld het equivalent van drie flessen wijn per week. Als gevolg daarvan sterven dagelijks 800 mensen in Europa aan alcoholgerelateerde ziektes als levercirrose, hart- en vaatziekten en kanker.

Alcohol veroorzaakt meer doden dan aids, tbc of geweld. In 2016 was alcoholgebruik goed voor 5,5 procent van alle overlijdens in Europa. Vooral hart- en vaatziekten en psychische aandoeningen leiden tot de dood. “Dan denken we aan hartaandoeningen, hypertensie, depressie en zelfmoord. Maar het leidt ook tot borstkanker, hoge bloeddruk, levercirrose, vroeggeboortes …”, aldus de Wereldgezondheidsorganisatie.

“De gevolgen van regelmatig alcoholgebruik voor je gezondheid zijn niet min,” vertelt diensthoofd Maag-, darm- en leverziekten in het Vlaamse UZ Gent, Hans Van Vlierberghe, tegen Het Laatste Nieuws. “Alcohol tast in de eerste plaats je lever aan. Wie langdurig drinkt, kampt vaak met leververvetting, wat later tot leverontsteking, levercirrose en zelfs leverkanker kan leiden. Daarnaast zien we een duidelijke link tussen alcohol en pancreasproblemen. Je nierfunctie vermindert, je huid wordt valer, je kan een maagontsteking ontwikkelen, je vruchtbaarheid neemt af. Bij vrouwen die regelmatig drinken, stijgt het risico op een borsttumor met 20%. Kortom, alcohol tast zowat je hele lichaam aan.”

Professor van Vlierberghe vindt dat je beter helemaal niet kunt drinken. “Het advies mag dan strikt genomen wel luiden dat je wekelijks best maximaal tien glazen kan drinken, maar onderzoek toont aan dat er eigenlijk geen veilige bovengrens bestaat. Alcohol is en blijft een toxische stof, net zoals sigaretten. Dat beseffen velen nog onvoldoende. Hoe minder alcohol je drinkt, hoe beter. In plaats van die 10 glazen per week kan je beter naar 5 glazen per week streven. Of nog beter: laat alcohol helemaal links liggen.”

Bronnen:

MSN

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close