*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Wat moet je eten om gezond ouder te worden?

0

Hoe moet het voedingspatroon van een ‘oudere’ persoon eruitzien als hij gezond oud wil worden? Wat mag er op zijn bord liggen en in welke hoeveelheden?

Een Amerikaans team van voedingsdeskundigen (Universiteit van Tufts) heeft een aantal voedingsadviezen op punt gezet die ze “My Plate for Older Adults” (Het Bord van de Oudere Volwassene) hebben gedoopt. Daarbij verdedigen ze vooral het idee dat je op elke leeftijd naar een betere voeding kunt overschakelen en, wat nog belangrijker is, dat die aanpassingen altijd een positieve invloed hebben op je gezondheid. En die aanpassingen hoeven niet per se drastisch te zijn: het komt erop aan dat je streeft naar ‘het ideale bord’ en dat ziet er als volgt uit.

Er zijn drie grote aandachtspunten:
– 50% groente en fruit
– 25% granen, waarvan een aanzienlijk deel volle granen (dat zijn belangrijke bronnen van vezels en vitamine B)
– 25% proteïnerijke voeding, vooral noten, bonen, mager vlees, eieren, vis, gevogelte en melkproducten (melk, kaas, yoghurt) met een laag vetgehalte.

Dit dieet wordt verder aangevuld met gezonde oliesoorten, kruiden en specerijen (ter vervanging van zout) en vloeibare substanties (in de vorm van water, thee, koffie, soep …). Het wordt ondersteund door geregelde fysieke activiteit en die mag op een rustig tempo (wandelen, fietsen, zwemmen…). Een ‘extraatje’ is daarbij uiteraard niet verboden en de percentages van de drie pijlers zijn ook wat rekbaar in beide richtingen… Het gaat hier uiteraard om een referentiekader dat men zo dicht mogelijk moet benaderen en naleven. En wat goed is voor de ouderen is trouwens ook heilzaam voor elke leeftijdscategorie…

bron: Tufts University (www.tufts.edu)

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close