*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Wanneer antidepressiva je in de steek laten, is het tijd om deze verandering aan te brengen

0

Depressie en andere onevenwichtigheden in de geestelijke gezondheid zijn ongelooflijk slopend voor lijders. Klinische of situationele depressie wordt normaal gesproken behandeld met antidepressiva, therapie en soms wat slaappillen of andere medicatiecocktails. Maar wat kunnen we nog meer doen om depressie te verminderen?

Studies hebben al aangetoond dat levensstijlkeuzes, zoals natuurlijk zonlicht en lichaamsbeweging, depressie helpen verminderen. Nu is er nieuw onderzoek dat een andere natuurlijke manier onthult om je mentale gezondheid te verbeteren.

Antidepressiva lijken voor sommigen te werken en anderen voelen helemaal geen effect. Onderzoeken wetenschap en farmaceutisch bedrijf holistisch naar geestelijke gezondheid? Of, het vinden van een one-size-fits-all oplossing die velen nog steeds niet haalt.

Nu een op de zes op een bepaald moment in zijn leven aan een depressieve episode lijdt, kunnen andere manieren om terug te keren naar een optimale geestelijke gezondheid niet dringender zijn.

Onderzoek toont de stoffen aan die nodig zijn om depressie te verminderen

Een studie uit 2020, gepubliceerd in het Journal of Molecular Psychiatry, bestudeert de reactie van cellen op de reacties van depressieve mensen op verschillende stimuli. Vooral één supplement reageerde verrassend op depressieve stoornissen. Bij blootstelling aan visolietabletten veroorzaakten menselijke cellen een antidepressieve reactie.

De meeste antidepressiva op de markt blokkeren de opname van serotonine door neuroncellen in uw lichaam, zodat er meer direct beschikbaar is voor de hersenen. Terwijl visolie werkte op gliacellen, niet op de neuronen – die de homeostase handhaven en de neuronen beschermen.

Dit kan een belangrijk ingrediënt zijn waarom sommige mensen goed reageren op antidepressiva en waarom ze helemaal niet werken voor anderen.

Waarom glia een integraal onderdeel is van de behandeling van geestelijke gezondheid

Geestelijke gezondheid is een ingrijpend onderwerp dat niet in één zwart-wit antwoord kan worden uitgelegd. Ondersteuning van gliacellen blijkt voor velen een geschikter uitgangspunt. Jesse Brown, de Chief Scientific Officer van Pax Neuroscience, verklaarde: “Wetenschappers hebben jarenlang weinig aandacht besteed aan glia – een type hersencel dat neuronen omringt – maar er zijn steeds meer aanwijzingen dat glia een rol kan spelen bij depressie. Onze studie suggereert dat glia ook belangrijk kan zijn voor antidepressiva. ‘

Het is duidelijk dat farmaceutische bedrijven ons meest complexe orgaan hebben behandeld met een allesomvattende ‘remedie’. Maar er is nog veel meer dat we moeten leren op het gebied van hersen- en geestelijke gezondheidswetenschappen.

Dit bewijs toont aan dat we onze gliacellen kunnen helpen ondersteunen met visolie om depressie te verminderen. Andere manieren om uw gliacellen te ondersteunen zijn donkere bessen, rijk aan antioxidanten, zoals bramen of bosbessen.

Ontdek meer gezondheidsvoordelen van visolie

Gliacellen gedijen goed in visolie of een groot deel van het mediterrane dieet. Visolie is een goede bron van vet omdat ze veel omega-3 vetzuren bevatten, die tegenwoordig veel te weinig worden geconsumeerd in het westerse dieet. Het eten van “goede” enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetten levert ook een schat aan voordelen op.

Verbeter de gezondheid van uw hart door uw HDL (of goed cholesterol) te verhogen, wat op zijn beurt uw bloeddruk zal verlagen. Het lijkt misschien je triglyceride of vetten te verlagen door meer vet te eten, maar het is bewezen dat het dit met 10-15% vermindert.

Het is ook bewezen dat visolie de symptomen van andere psychische stoornissen zoals bipolaire en schizofrenie vermindert. Het vermindert ook de aandacht en hyperactiviteitsstoornissen bij kinderen en het ontstaan ​​van Alzheimer bij ouderen.

En tot slot helpt het om gezonde botten en huid op te bouwen. Het is bekend dat calcium en vitamine D essentieel zijn voor gezonde botten, maar nieuwer onderzoek laat zien dat visolie ook een rol speelt bij de botopbouw. Het is ook bewezen dat visolie helpt bij huidaandoeningen zoals psoriasis en dermatitis.

Big Pharma heeft ongetwijfeld veel mensen uit een moeilijke periode kunnen helpen op hun reis naar geestelijke gezondheid. Maar er komt een tijd dat u uw gezondheid in eigen handen moet nemen en afhankelijkheid van deze giftige medicijnen moet vermijden.

Er zijn veel ongelooflijke voedsel- en levensstijlkeuzes die je kunt maken om depressie te verminderen. Visolie is slechts een van de vele gemakkelijk verkrijgbare keuzes die nu wetenschappelijk is bewezen. Dus begin vandaag nog op weg naar een beter gevoel – natuurlijk.

Bronnen:

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close