*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Waarschuwing voor vitamine D-tekort voor mensen met een slechte leverfunctie

0

Wist je dat meer dan 1 miljard mensen – wereldwijd – een vitamine D-tekort hebben ?! Dit is een zeer ernstig gezondheidsprobleem dat de ‘genegeerde epidemie’ wordt genoemd. Maar wat het meest verontrustend is, is het negatieve effect dat het heeft op de leverfunctie.

Interessant is dat onderzoek ook aantoont dat Afro-Amerikanen meer kans hebben om levergezondheidsproblemen te ontwikkelen, met name een chronische leverziekte die bekend staat als cirrose. Is het mogelijk dat er een verband bestaat tussen dit probleem met de levergezondheid en vitamine D?

Nieuw onderzoek suggereert ja – en benadrukt verder waarom vitamine D-voordelen zo krachtig zijn.

Vitamine D-tekort is voor velen een gezondheidsprobleem – en voor mensen met een leveraandoening kan het effect dodelijk zijn

Tientallen jaren onderzoek hebben aangetoond dat chronisch lage vitamine D-spiegels het risico op vroegtijdig overlijden door kanker, botbreuken, hartaandoeningen en meer verhogen. Nu toont een nieuwe meta-analyse gepubliceerd in Clinical Research in Hepatology and Gastroenterology aan dat een ernstig vitamine D-tekort ook de sterfte onder mensen met cirrose dramatisch kan verhogen.

Cirrose is een chronische gezondheidstoestand geassocieerd met littekens op de lever en disfunctie, die kan worden veroorzaakt door alles, van toxiciteit voor zware metalen tot overmatig alcoholgebruik. Deze meta-analyse beoordeelde systematisch gegevens uit 8 onderzoeken met 1339 mensen bij wie de aandoening was vastgesteld.

Uit het gepoolde onderzoek bleek dat het hebben van bloedserumspiegels van vitamine D van minder dan 10 nanogram / milliliter (wat de onderzoekers als een ernstig tekort kwalificeerden) geassocieerd was met een bijna 80 procent verhoogd risico op overlijden bij volgende follow-ups, vergeleken met mensen met hogere vitamine D-spiegels.

Tussen 20 ng / ml en 50 ng / ml wordt als “normaal” beschouwd.

We weten dat vitamine D uw hele lichaam ten goede komt, niet alleen uw lever. Maar uit deze gegevens blijkt duidelijk dat een laag gehalte aan deze voedingsstof ernstige gevolgen kan hebben als u of een geliefde een levergezondheidsprobleem leeft … dus het kan tijd zijn om met uw arts te praten over uw voeding of om levensstijlgewoonten aan te nemen die je lichaam helpen meer vitamine D te krijgen (en te maken).

Hier zijn 5 waarschuwingssignalen dat u (te)weinig vitamine D heeft

De enige manier om zeker te weten of u een vitamine D-tekort of -insufficiëntie heeft (waarbij uw niveaus niet klinisch onvoldoende zijn maar nog steeds niet optimaal), is om uw serumbloedspiegels te laten testen, meestal bij uw huisarts of integrerende arts.

Hier zijn 5 dingen die u een groter risico op een vitamine D-tekort geven:

Je woont boven de 30 graden noorderbreedte (in de Verenigde Staten, dat is ongeveer overal ten noorden van San Diego, CA). Waarom? Omdat de directe hoek van de zon er toe doet als het gaat om de aanmaak van vitamine D, en hoe vaak je je huid daadwerkelijk blootstelt aan direct zonlicht.

Je hebt bepaalde fysieke en / of gedragskenmerken, waaronder obesitas, een donkerdere huid, een gewoonte om binnen te blijven of nooit blootstelling aan de zon te krijgen zonder zonnebrand crème. Mensen die ouder zijn of geen wilde zalm of rauwe zuivelproducten eten, lopen ook een verhoogd risico. (hoewel voedsel geen geweldige bron van vitamine D is, vooral als je een tekort hebt)

Je wordt vaak ziek en snijwonden en wonden genezen langzaam. Dit wordt waargenomen vanwege de manier waarop vitamine D normaal gesproken de immuunfunctie bevordert en verbetert en het vermogen van uw lichaam om infecties te bestrijden.

Je voelt je depressief. Vitamine D-tekort is wetenschappelijk in verband gebracht met depressie, vooral bij oudere volwassenen.

Je ervaart frequente en soms onverklaarbare vermoeidheid, spierkrampen en pijn.

Om de mogelijke effecten van een tekort aan voedingsstoffen te bestrijden en te genieten van alle voordelen van vitamine D, moet je slim zijn met je dieet en je routine aanvullen.

Bronnen:

NIH.gov
Harvard.health.edu
NIH.gov
NIH.gov
Sciencedirect.com
Wiley.com
Healthline.com
Lifeextension.com

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close