*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Waarom pizza eten alleen in Italië goed is voor de gezondheid

0

Pizza is gezond, maar alleen als je het in Italië eet. Dat is de uitkomst van een onderzoek dat vannacht een IgNobelprijs won. Deze ludieke Nobelprijzen worden uitgereikt aan serieus onderzoek dat onbedoeld humoristisch is.

Zo is de IgNobelprijs (Ig staat voor ‘ignoble’, dat onwaardig of laaghartig betekent) voor de anatomie gegaan naar een Frans onderzoeksteam dat een asymmetrie heeft ontdekt in scrotumtemperatuur bij naakte en geklede postbodes. Dat klinkt komisch, maar de onderzoekers probeerden te achterhalen in welke mate kleding en lichaamshouding invloed hebben op de vruchtbaarheid van de man. Ze onderzochten daarvoor postbodes en buschauffeurs, omdat die veel staan dan wel zitten.

Maar terug naar de pizza. Epidemioloog Gallus heeft ontdekt dat pizza eten het risico op een hartinfarct en kanker aan het maagdarmkanaal iets verlaagt, maar dan alleen als die pizza wordt gemaakt en gegeten in Italië. Dat zou kunnen komen omdat Italianen iets andere ingrediënten gebruiken. “Maar we denken eerder dat Italiaanse pizza een indicator is van het ‘Italiaanse dieet’, waarvan bekend is dat het gunstige gezondheidseffecten heeft.” Waar pizza in Italië onderdeel is van het mediterrane dieet dat ook bestaat uit vis, fruit en veel groente is het in de rest van de wereld een indicatie van een ongezond eetpatroon en dus kan het dat pizza in Italië wel gezond is en in de rest van de wereld niet.

Bronnen:

De Volkskrant

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close