*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Waarom bijna iedereen na een dieet weer kilo’s aankomt

0

Iedereen die weleens een dieet heeft gevolgd weet: het is heel lastig om je gezonde gewicht vast te houden. Dat komt niet alleen doordat je je oude eetgewoontes weer oppakt, maar ook omdat je lichaam er niet op is ingesteld, ontdekten Amerikaanse wetenschappers.

Ze onderzochten de deelnemers aan de Amerikaanse realityshow ‘The Biggest Loser’. Daarin moeten elk seizoen twaalf kandidaten met obesitas tegen elkaar strijden om zoveel mogelijk gewicht te verliezen. De meeste deelnemers raken minstens 80 kilo kwijt. Alleen blijkt bijna niemand in staat het streefgewicht te behouden.

Stofwisseling
Volgens professor David Ludwig van het New Balance Foundation Obesity Prevention Center komt dit onder meer doordat de stofwisseling van de fanatieke afvallers zich aanpast. “Terwijl de kandidaten aan het begin van het programma een normaal metabolisme hadden, was hun stofwisseling aan het einde van show aanzienlijk trager geworden.”

“Bovendien bleef de stofwisseling ook daarna, toen de kandidaten opnieuw een normaal eetpatroon aannamen, trager werken dan voorheen.” Omdat hun lichaam zuiniger omspringt met de calorieën die het binnenkrijgt, kunnen de kandidaten na hun intensieve dieetperiode veel minder eten. “Het metabolisme van de winnaar vertraagde zo hard dat hij nu 800 kilocalorieën per dag minder mag eten dan de gemiddelde man van zijn leeftijd.”

Hormonen
Een tweede factor is het honger controlerende hormoon leptine. De aanmaak daarvan was bij alle kandidaten na het programma aanzienlijk minder geworden, waardoor ze sneller een hongergevoel kregen. “De enige manier om verloren gewicht eraf te houden, is dan ook door voortdurend honger te lijden,” besluit dokter Joseph Proietto van de University of Melbourne.

Bron

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close