*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Voorkom gezondheidsschade met een trainingsgewoonte van 4 seconden

0

Zelfs voordat we allemaal moesten binnen blijven vanwege de huidige COVID-19-pandemie, was zitten de standaardhouding voor te veel mensen. Studies tonen zelfs het gevaar aan om elke dag tot 10 uur (of meer!) zittend door te brengen. Ongetwijfeld is het aantal mensen dat (te veel) rondhangen waarschijnlijk toegenomen als gevolg van deze ‘thuisblijvers’-orders. Simpel gezegd, we weten dat langdurig zitten enkele grote gezondheidsrisico’s heeft, zoals diabetes type 2 en hartaandoeningen.

Met name langdurig zitten kan resulteren in een latere stijging van de triglycerideniveaus en hogere triglycerideniveaus zijn gekoppeld aan een verhoogd risico op verschillende metabole problemen en hartaandoeningen. Uit een nieuwe studie bleek echter dat het toepassen van een oefening van vier seconden op een ‘gewoonte’ (zie hieronder) gezondheidsschade kan helpen voorkomen.

Lang zitten zorgt voor problemen met de stofwisseling, zelfs bij inspanning

Het is waar, we weten dat langdurig zitten problemen met het metabolisme veroorzaakt en kan leiden tot hogere triglyceriden, zelfs als u traint. Studies die in het verleden aan de Universiteit van Texas zijn uitgevoerd, toonden zelfs aan dat jonge mensen die de hele dag zaten hoge niveaus van triglyceriden hadden.

Maar zelfs als ze dagelijks een uur hardlopen, hadden ze nog steeds problemen met het vetmetabolisme. Onderzoekers stelden de hypothese dat lange uren zitten de fysiologie van het lichaam zou kunnen veranderen en het minder responsief zou maken op de normale metabole voordelen van lichaamsbeweging.

In die eerdere onderzoeken werd echter gekeken naar trainingen met een “matig tempo”. Meer recentelijk begonnen onderzoekers zich af te vragen of het regelmatig doen van korte periodes van fysieke activiteit, met name intense periodes van beweging, betere resultaten zou kunnen opleveren.

Ontdek een ‘gewoonte’ van 4 seconden die helpt om de gezondheidsrisico’s te voorkomen die gepaard gaan met te lang zitten

In deze nieuwe studie, gepubliceerd in Medicine & Science in Sports & Exercise, namen wetenschappers acht jonge, gezonde vrouwen en mannen mee en lieten ze een hele dag in het laboratorium zitten. Ze stonden alleen op om het toilet te gebruiken of te eten. Vervolgens hadden ze de volgende dag een vetrijk ontbijt in het laboratorium, terwijl de metabole respons van hun lichaam werd gecontroleerd door wetenschappers.

Voor het tweede deel van de studie zaten de vrijwilligers weer de hele dag, maar elk uur sprintten ze een paar seconden. Deze sprints zijn gemaakt op een hometrainer zonder weerstand en met een zwaar vliegwiel – een fiets die is gebruikt voor het testen van de long- en beenkracht van professionele atleten in het fysiologielab van de Universiteit van Texas. Terwijl atleten meestal binnen twee seconden hun uiterste best deden, dachten wetenschappers dat de meeste mensen dat niveau in vier seconden zouden kunnen bereiken.

Vrijwilligers sprintten vier seconden, rustten 45 seconden en sprintten vervolgens opnieuw, waarbij ze acht uur per dag vijf keer per uur deze reeks deden. Dat kwam neer op 160 seconden beweging gedurende de dag. De resultaten – vrijwilligers hadden de volgende dag lagere niveaus van triglyceriden toen ze terugkeerden naar het laboratorium voor hun vetrijke ontbijtshake en ze verbrandden meer vet gedurende de volgende zes uur.

Hoewel de studie slechts van korte duur was en klein, kan deze informatie ons in de toekomst nuttige inzichten geven. Kort gezegd: lichaamsbeweging is essentieel, maar (als het niet vaak wordt gedaan) helpt het misschien niet om de negatieve impact van – te lang – de hele dag zitten te verzachten.

Er zijn nu aanwijzingen dat korte uitbarstingen van activiteit, met name intense activiteit, resultaten opleveren. Probeer dit op je leven toe te passen door vaker op te staan ​​en wat ‘intensiteit’ terug te krijgen in je dagelijkse routine. Zelfs als het maar voor een paar seconden is, kan de inspanning een redder in nood blijken te zijn.

Bronnen:

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat