*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Voelt u zich een waggelend wrak? Het is de suiker

0

In vrijwel alle bewerkte etenswaar zit suiker, toegevoegd om consumenten te verleiden ervan te blijven eten. En dan hebben we het niet alleen over koekjes- en frisdrankfabrikanten. Vrijwel de hele voedingsmiddelenindustrie doet eraan mee.

Wat gebeurt er eigenlijk als je twee maanden lang veertig theelepels suiker per dag eet? De Australische filmmaker Damon Gameau maakte er de documentaire That Sugar Film over. Rameau (40) veranderde in twee maanden van een stabiele, energieke, afgetrainde man in een chagrijnig, waggelend wrak. Hij komt 8,5 kilo aan en heeft behalve last van een slecht humeur ook van zijn vervette lever, terwijl hij alleen maar ‘gezonde’ producten’ at, zoals yoghurt, vruchtensap, muesli.

In welke producten zit suiker? In de Verenigde Staten onderzocht een team van onderzoekers aan de Universiteit van North Carolina verpakte voedingsmiddelen en dranken (via NYT) die worden gekocht in Amerikaanse supermarkten en ontdekte dat bij 60 procent een of andere vorm van suiker was toegevoegd. Bij 68 procent van de individueel bewerkte voedingsmiddelen was suiker toegevoegd. Sommige van die producten zijn voor de hand liggend, maar niet allemaal. De lijst bevat veel sauzen, soepen, vruchtensappen en zelfs vleesproducten.

Het is niet eenvoudig erachter te komen of de fabrikant suiker aan je eten heeft toegevoegd. Fabrikanten proberen suiker ‘te verbergen’ op het etiket met andere namen zodat consumenten niet beseffen dat er suiker zit in het product dat ze eten. De namen klinken niet als suiker, maar zijn in werkelijkheid allemaal hetzelfde en net zo ongezond: sucrose, fructose, glucose, lactose, dextrose, karamel, verdampte rietsuiker, glucose-fructosestroop (High-Fructose Corn Syrup), maltose.

That Sugar Film is te zien in de Nederlandse bioscopen.

Bron

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close