*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Vitamine A verhoogt de vetverbranding bij koude omstandigheden

0

Een recent onderzoek, uitgevoerd door een onderzoeksteam onder leiding van Florian Kiefer van de afdeling Endocrinologie en Metabolisme van MedUni Wenen, toont aan dat koude omgevingstemperaturen de vitamine A-spiegels bij mensen en muizen verhogen. Dit helpt om “slecht” wit vetweefsel om te zetten in “goed” bruin vetweefsel, dat vetverbranding en warmteontwikkeling stimuleert. Deze “vettransformatie” gaat meestal gepaard met een verhoogd energieverbruik en wordt daarom beschouwd als een veelbelovende benadering voor de ontwikkeling van nieuwe therapieën voor obesitas. De studie is nu gepubliceerd in het toonaangevende tijdschrift Molecular Metabolism.

Bij mensen en zoogdieren kunnen ten minste twee soorten vetdepots worden onderscheiden, wit en bruin vetweefsel. Tijdens de ontwikkeling van obesitas worden overtollige calorieën voornamelijk opgeslagen in wit vet. Bruin vet daarentegen verbrandt energie en genereert daardoor warmte. Meer dan 90% van de lichaamsvetopslagplaatsen bij mensen is wit en bevindt zich meestal op de buik, de billen en de bovenbenen. Het omzetten van wit in bruin vet zou een nieuwe therapeutische optie kunnen zijn om gewichtstoename en obesitas tegen te gaan.

Een onderzoeksgroep onder leiding van Florian Kiefer van de Afdeling Endocrinologie en Metabolisme, Afdeling Geneeskunde III van MedUni Wenen heeft nu aangetoond dat een matige toepassing van kou de niveaus van vitamine A en zijn bloedtransporteur, retinolbindend eiwit, bij mensen en muizen verhoogt. De meeste vitamine A-reserves worden opgeslagen in de lever en blootstelling aan kou lijkt de herverdeling van vitamine A naar het vetweefsel te stimuleren. De door kou veroorzaakte toename van vitamine A leidde tot een omzetting van wit vet in bruin vet (“bruin worden”), met een hogere vetverbranding.

Toen Kiefer en zijn team de vitamine A-transporter “retinol-bindend eiwit” bij muizen blokkeerden door genetische manipulatie, werden zowel de door koude gemedieerde toename van vitamine A als het “bruin worden” van het witte vet afgezwakt: “Als gevolg hiervan werd vetoxidatie en de warmteproductie verstoord, zodat de muizen zich niet langer tegen de kou konden beschermen ”, legt Kiefer uit. Daarentegen leidde de toevoeging van vitamine A aan menselijke witte vetcellen tot de expressie van bruine vetcelkenmerken, met verhoogde metabolische activiteit en energieverbruik.

“Onze resultaten tonen aan dat vitamine A een belangrijke rol speelt in de functie van vetweefsel en het globale energiemetabolisme beïnvloedt. Dit is echter geen argument om grote hoeveelheden vitamine A-supplementen te consumeren als ze niet worden voorgeschreven, omdat het van cruciaal belang is dat vitamine A op het juiste moment naar de juiste cellen wordt getransporteerd ”, legt de MedUni Vienna-onderzoeker uit. “We hebben een nieuw mechanisme ontdekt waarmee vitamine A de verbranding van lipiden en warmteontwikkeling onder koude omstandigheden reguleert. Dit zou ons kunnen helpen om nieuwe therapeutische interventies te ontwikkelen die gebruik maken van dit specifieke mechanisme. ”

Bronnen: Medical University of Vienna, Journal Article

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat