*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Verlaag uw risico op darm kanker met 39% met 60 minuten dagelijkse lichaamsbeweging

0

Een recent onderzoek in het British Journal of Cancer heeft uitgewezen dat mensen met minstens 60 minuten lichamelijke activiteit vanaf de adolescentie hun risico op colorectale kanker met meer dan een derde zouden kunnen verminderen. Het rapport, geleid door onderzoekers van de Universiteit van Sao Paolo, analyseert als eerste het directe verband tussen lichamelijke activiteit tijdens de adolescentie en het risico op het ontwikkelen van adenomen op latere leeftijd.

Fysieke activiteit, cruciaal voor risicovermindering

Colorectale kanker verwijst naar kankers die in de dikke darm of het rectum beginnen. Deze kunnen ook darm- of rectumkanker worden genoemd, afhankelijk van waar de ziekte voor het eerst voorkomt. De meeste colorectale kankers ontstaan ​​door adenomateuze poliepen of precancereuze gezwellen in de dikke darm of het rectum.

In hun rapport heeft het team gegevens verzameld van 28.250 vrouwen in de Nurses ‘Health Study II, een van de grootste onderzoeken naar risicofactoren voor ernstige chronische ziekten die ooit zijn uitgevoerd. Ze omvatten vrouwen die gegevens boden over hun individuele geschiedenis van fysieke activiteit en tussen 1998 en 2011 een lagere darmendoscopie hadden ondergaan.

De onderzoekers ontdekten dat dagelijkse lichamelijke activiteit gedurende meer dan 60 minuten tijdens de adolescentie, gemeten van 12 tot 22 jaar, het risico op adenoom met zeven procent verminderde, vergeleken met weinig of geen activiteit. Ondertussen verminderde lichamelijke activiteit alleen op volwassen leeftijd, gemeten van 23 tot 64 jaar, het risico met negen procent, en fysieke activiteit in zowel adolescentie als volwassenheid verminderde het risico met 24 procent. Deze aantallen zijn aangepast aan bekende risicofactoren zoals roken, voeding, alcoholgebruik en familiegeschiedenis van darmkanker.

Wanneer de ernst van adenoom wordt overwogen, worden de verschillen groter. Vergeleken met deelnemers met een laagactieve levensstijl tijdens zowel de adolescentie als de volwassenheid, hadden degenen met een hoge fysieke activiteit in beide stadia een verlaagd risico op gevorderd adenoom met 39 procent. Merk op dat geavanceerde adenomen groter zijn en meer kans hebben om zich tot kanker te ontwikkelen.

“Dit verhoogde niveau van risicovermindering correleerde met villous adenomen, dit zijn agressieve poliepen met een diameter van meer dan 1 cm die het meest waarschijnlijk evolueren naar colorectale kanker”, legt Leandro Rezende uit, een van de hoofdauteurs van de studie.

Lichamelijke activiteit vermindert het risico op darmkanker omdat het lichaamsvet, ontstekingen en insulinespiegels verlaagt. Het kan ook leiden tot een uitgebalanceerde en meer diverse darmbacterie, wat resulteert in een goede stofwisselings- en ontstekingsactiviteit.

Beperkte sedentaire levensstijl

Hoewel het algemeen bekend is dat inactiviteit slecht is voor de gezondheid, blijft de omvang van de schadelijke effecten ervan open. In een andere studie, dit keer van het Journal of the National Cancer Institute, legde een team van onderzoekers van de Universiteit van Regensburg in Duitsland een verband tussen sedentaire levensstijl en kanker in de dikke darm, het endometrium en de longen.

Voor deze studie gebruikten de onderzoekers meta-analyse en vergeleken ze gegevens van 43 observationele studies, waaronder meer dan 4 miljoen individuen en 68.936 kankergevallen.

Toen de hoogste niveaus van sedentair gedrag werden vergeleken met de laagste, vonden de onderzoekers een significant hoger risico voor de drie soorten kanker. Zelfs mensen met een actieve levensstijl kunnen worden getroffen als ze veel tijd zittend doorbrengen. In dit geval speelt het beperken van de tijd die zittend wordt doorgebracht een belangrijke rol bij het voorkomen van kanker.

Statistieken over de Amerikaanse sedentaire levensstijl tonen echter een voorliefde voor sit-down-activiteiten.

Volgens de American Heart Association speelt bijna een derde van de middelbare scholieren op een gemiddelde schooldag drie uur of meer videogames of computerspellen. Wanneer andere virtuele schermen worden overwogen, worden de cijfers alleen maar erger. Uit een onderzoek van de Kaiser Family Foundation bleek dat kinderen meer dan zeven en een half uur per dag voor een scherm doorbrengen.

Ondertussen bleek uit een onderzoek uit 2020 van de Centers for Disease Control and Prevention dat meer dan 15 procent van de Amerikaanse volwassenen fysiek inactief was, waarbij het zuiden de hoogste prevalentie van fysieke inactiviteit had met 28 procent.

“Te veel volwassenen zijn inactief en ze weten misschien niet hoeveel het hun gezondheid beïnvloedt”, zegt Ruth Petersen, directeur van de CDC-afdeling Voeding, lichaamsbeweging en obesitas. Ze moedigt ook iedereen aan om actiever te zijn en adequaat te bewegen.

“Fysiek actief zijn helpt je beter te slapen, je beter te voelen en het risico op obesitas, hartaandoeningen, diabetes type 2 en sommige vormen van kanker te verminderen,” voegt Petersen toe.

Bronnen:

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat