*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Verbeter je slaap met een douche: Onderzoek toont aan dat een bad voor het slapengaan de slaapkwaliteit verbetert

0

De meeste volwassenen hebben zeven tot acht uur slaap per nacht nodig. Maar veel westerlingen krijgen minder dan de aanbevolen hoeveelheid slaap. De inaugurele Sleep Health Index van de National Sleep Foundation meldt dat ongeveer 35 procent van de Amerikaanse volwassenen een slechte slaapkwaliteit ervaart. Ondertussen zegt ongeveer 20 procent van hen dat ze zich niet verfrist voelen bij het ontwaken.

Recent onderzoek suggereert echter dat baden de slaapkwaliteit kan verbeteren. Een studie gepubliceerd in Sleep Medicine Reviews vond een verband tussen baden en douchen met warm of heet water en verbeterde slaapkwaliteit. Ze merkten in het bijzonder op dat baden een tot twee uur voor het slapengaan met water van ongeveer 104 tot 109 graden Fahrenheit gunstig is voor de slaap.

“Toen we alle bekende onderzoeken doornamen, merkten we aanzienlijke verschillen op in termen van benaderingen en bevindingen”, zegt hoofdauteur Shahab Haghayegh. “De enige manier om nauwkeurig vast te stellen of slaap inderdaad kan worden verbeterd, was door alle gegevens uit het verleden te combineren en door een nieuwe lens te bekijken.”

Door te baden wordt de temperatuur voor het slapen ingesteld

Onderzoekers van de Universiteit van Texas in Austin hebben in samenwerking met het UT Health Science Center in Houston en de Universiteit van Zuid-Californië systematische reviewprotocollen gebruikt – een methode die wordt gebruikt om relevante gegevens te zoeken en te analyseren – om hun onderzoek uit te voeren.

Ze beoordeelden 5.322 onderzoeken die de effecten van passieve lichaamsverwarming op waterbasis op verschillende slaapgerelateerde aandoeningen onderzoeken. Deze omvatten latentie bij het begin van de slaap – de tijd die nodig is om van volledig wakker zijn naar slaap te gaan; totale slaaptijd; slaapefficiëntie – de tijd die in slaap is doorgebracht in vergelijking met de tijd die in bed is doorgebracht; en subjectieve slaapkwaliteit.

De onderzoekers gebruikten meta-analytische tools om de samenhang tussen de relevante onderzoeken te onderzoeken. Deze hulpmiddelen toonden aan dat er een optimale temperatuur is tussen 104 en 109 graden Fahrenheit, waardoor individuen verbeteringen in hun algehele slaapkwaliteit kunnen zien. Wanneer het bad ten minste één tot twee uur voor het slapengaan wordt gepland, kan het ook de latentie bij het inslapen met gemiddeld 10 minuten versnellen.

Studies hebben al het verband aangetoond tussen deze lichaamsverwarmingsmethoden op waterbasis en een verbeterde slaap. De onderzoekers beweren dat zowel de lichaamstemperatuur als de slaap worden gereguleerd door een circadiane klok in de hypothalamus van de hersenen – het deel dat de 24-uurspatronen van de meeste biologische processen zoals slapen en waken aanstuurt.

De lichaamstemperatuur, waarvan ook bekend is dat ze betrokken is bij de regulering van de slaap-waakcyclus, vindt in de late namiddag of vroege avond een stijging van twee tot drie graden Fahrenheit in vergelijking met tijdens de slaap wanneer de lichaamstemperatuur op het laagste punt is. Voor een gemiddelde persoon kunnen hun circadiane temperatuurcycli worden gekenmerkt door een temperatuurverlaging van 0,5 tot 1 F ongeveer een uur voor hun gebruikelijke bedtijd. De temperatuur daalt ‘s nachts langzaam en bereikt het laagste punt in het midden en later in de slaap. Daarna stijgt de temperatuur langzaam en fungeert het als het natuurlijke wekkersignaal van het lichaam. Het handhaven van deze temperatuurcycli is essentieel voor het bereiken van een snelle latentie bij het begin van de slaap en een hogere slaapefficiëntie.

De onderzoekers ontdekten dat de optimale badtijd om de slaap te verbeteren ongeveer 90 minuten is voordat je naar bed gaat. Warme baden beïnvloeden het thermoregulerende systeem van het lichaam, waardoor de bloedcirculatie toeneemt en de lichaamswarmte efficiënt wordt afgevoerd en de lichaamstemperatuur wordt verlaagd. Een bad nemen tijdens de juiste biologische tijd kan de natuurlijke circadiane temperatuurcycli ondersteunen en uw kansen om snel in slaap te vallen vergroten.

Met deze bevindingen willen de onderzoekers een commercieel levensvatbaar bed ontwikkelen dat gebruik zou kunnen maken van thermische stimulatietechnologie om de slaap van mensen te verbeteren.

Bronnen:

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close