*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Verbeter het cholesterolgehalte en de bloedvatenfunctie door de juiste hoeveelheid bosbessen te eten

0

Metabool syndroom maakt de ‘wie is wie lijst’ van slechte gezondheidstoestanden, maar de meeste mensen blijven ongeschoold over de details ervan. Dit ‘syndroom’ verhoogt het risico op potentieel ernstige chronische gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziekten, waaronder een hartaanval of beroerte, aanzienlijk.

Gelukkig, zoals meestal het geval is met goede voeding, blijkt het verminderen van de impact van het metabool syndroom slechts een van de vele voordelen te zijn van het regelmatig eten van de juiste hoeveelheid bosbessen.

Een studie uit 2019 van The American Journal of Clinical Nutrition biedt bijvoorbeeld een geweldige stimulans om meer van dit heerlijke fruit te eten als jij of iemand die je kent de gezondheid van het hart wil verbeteren of leeft met risicofactoren voor het metabool syndroom, waaronder een grote tailleomtrek, hoge cholesterol, insulineresistentie, hoge bloeddruk en hoge bloedsuikerspiegel.

Kun je het metabool syndroom echt verslaan door meer bosbessen te eten?

Onderzoekers van de studie verdeelden 115 volwassenen met overgewicht en obesitas met het metabool syndroom (meestal oudere mannen) in een van de drie groepen: Groep 1 at 1 kop (150 g) bosbessen per dag, Groep 2 at 1/2 kop (75 g) van bosbessen per dag, en groep drie had een placebo. Er was een indrukwekkende 94,1% naleving van de voedselinname in de loop van 6 maanden.

De “via de voeding haalbare” porties bosbessen kwamen eigenlijk in een gevriesdroogde en poedervorm, maar de auteurs waren zo hoopvol over hun bevindingen dat ze toch adviseerden “bosbessen op te nemen in dieetstrategieën om het individuele en populatierisico (hart- en vaatziekten) te verminderen. ”

Dit is waarom…

Hoewel slechts een halve kop per dag niet correleerde met enige gunstige biomarkerverbeteringen, ontdekten de onderzoekers dat het eten van 1 kopje bosbessen per dag significante verbeteringen opleverde in het cholesterolgehalte, de bloedvatfunctie en de onderliggende stikstofoxide-activiteit – wat de bloedvaten helpt ontspannen en speelt een grote rol bij het reguleren van de bloeddruk.

Al deze correleerden met verbeteringen in het onderliggende metabool syndroom en een voorspelde vermindering van 12 tot 15 van het cardiovasculaire risico.

Dit komt overeen met ander onderzoek dat wijst op gunstige gezondheidseffecten die verband houden met bosbessen, waaronder een verbeterde gezondheid van hart en hersenen en een betere bloedsuikerspiegel

Wauw! Ontdek het indrukwekkende voedingsprofiel van slechts één portie van deze heerlijke vrucht
1 kopje bosbessen (ongeveer 148 gram) bevat 3,6 gram vezels en tal van andere voedingsstoffen zoals vitamine K1 (28 mcg per kopje), vitamine C (14,1 mcg per kopje), mangaan, koper, vitamine E en vitamine B6.

Bosbessen zijn ook een krachtige bron van flavanoïden – voedingsstoffen voor planten met krachtige antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen. Onderzoekers geloven dat flavanoïden een van de belangrijkste gezonde hartvoordelen van bosbessen zijn.

Bosbessen zijn bijzonder rijk aan een soort flavanoïde genaamd anthocyanine, die bosbessen zijn donkere paarsachtig blauwe kleur geeft. Slechts 1 kopje bosbessen bevat een indrukwekkende 400 mg flavonoïden. Kies natuurlijk altijd voor biologische variëteiten om de consumptie van ongewenste chemicaliën te vermijden.

Dus strooi wat over salades, yoghurt of havermout, eet bij het handvol of combineer met noten en pure chocolade. De keuzes zijn eindeloos! Kies indien mogelijk voor wilde en / of lokaal geproduceerde bosbessen, omdat deze een hoger flavanoïdenprofiel hebben dan conventioneel geteelde versies.

Bronnen:

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close