*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Uitgelicht Het gaat niet om je gewicht, maar om je vetpercentage

0
Het vet wat je niet ziet, kan bepalender zijn voor je gezondheid dan het vet dat wel zichtbaar is. Je vetpercentage bepaalt je gezondheid.
Het vet direct onder de huid laat mensen er dik uitzien. Toch is het volgens Virend Somers van de Mayo Clinic in Minnesota niet per definitie schadelijk voor de gezondheid. Het vet dieper in het lichaam is metabool actiever en statistisch veel sterker geassocieerd met een hoger risico op hart- en vaatziekten.

Appels en peren
Mensen met een peervormig figuur, die een smallere taille hebben en bredere heupen, hebben vooral veel subcutaan vet – het vet direct onder de huid. Mensen met een appelvormig figuur slaan het vet in de buikregio op en hebben meer visceraal vet dat rondom de organen zit.

Het gaat er niet om hoe zwaar je bent, maar waarvan je gemaakt bent. Artsen moeten kijken naar de lichaamssamenstelling om iets te zeggen over de gezondheid van patiënten, niet naar het gewicht

Visceraal vet zit van binnen en is niet altijd te zien door naar iemand te kijken. Somers: “Als je slank bent en aankomt, maar je ziet dat niet direct aan de buitenkant, dan is de kans groot dat je visceraal vet opbouwt. Pas later komt het meer naar buiten en gaat de buik over de broekriem hangen.”

Cohort onderzoek
Canadese onderzoekers maten bij ruim 50.000 mensen van 40 jaar en ouder het vetpercentage en het gewicht. Daarna volgden ze deze mensen gedurende de looptijd van de studie (1999-2013) of tot hun overlijden. Uit de resultaten bleek dat de mensen met een hoge vetmassa een groter risico hadden op vroegtijdig overlijden dan mensen met een lagere vetmassa, ongeacht hun totale gewicht of BMI.

Het vergrote risico startte bij een vetpercentage van 36 tot 38%. Onderzoeker William Leslie concludeert: “Het gaat er niet om hoe zwaar je bent, maar waarvan je gemaakt bent. Artsen moeten kijken naar de lichaamssamenstelling om iets te zeggen over de gezondheid van patiënten, niet naar het gewicht.”

Bron

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close