*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Tatoeages kunnen gevaarlijke zware metalen in uw lymfeklieren lekken, zo blijkt uit onderzoek

0

Een recent onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift Particle and Fibre Toxicology, toonde aan dat tatoeages gevaarlijke metalen in de lymfeklieren kunnen lekken en een allergische reactie kunnen veroorzaken. De boosdoener is een schurende chemische stof, titaandioxide genaamd, die de inktnaald erodeert en de metalen afstoot.

De Europese onderzoekers schreven de aanwezigheid van metalen nanodeeltjes in de getatoeëerde lymfeklieren van mensen aanvankelijk toe aan het inkleuren van de inkt. Na het bekijken van weefselmonsters, realiseerden ze zich dat er een andere metalen bron moest zijn en onderzochten ze de inktnaald.

Schurende substantie zorgt ervoor dat de inktnaald erodeert

Titaandioxide is een chemische stof die onder andere wordt gebruikt als kleuradditief in voedsel, medicijnen en cosmetica. Het wordt vooral gebruikt in zonnebrandmiddelen als actieve absorbeerder van ultraviolet licht. De autoriteiten waarschuwen echter dat het mogelijk kankerverwekkend is voor de mens.

In de studie keken de onderzoekers naar 12 stalen tattoo-naalden en ontdekten dat ze allemaal chroom en nikkel bevatten. Voor en na gebruik keken ze met een elektronenmicroscoop naar de naalden.

Het team ontdekte dat tatoeage-inkten met titaniumdioxide ervoor zorgen dat de naald erodeert. Na een tatoeagesessie werden de naalden geschuurd, waardoor versnipperd nikkel en chroom het lichaam binnendrongen. De grootte van de metalen varieerde van 50 nanometer lang, zo klein als een DNA-molecuul, tot twee micrometer lang, zo groot als een bacteriële cel. Het versleten nikkel en chroom zouden potentiële sensibilisatoren kunnen zijn, voegde de onderzoekers eraan toe, en een potentiële bron voor de ontwikkeling van allergieën.

“We kunnen het risico dat met deze deeltjes gepaard gaat niet kwantificeren”, legt hoofdauteur Ines Schreiver, een onderzoekwetenschapper bij het Duitse Federale Instituut voor Risicobeoordeling, uit. “Houd er in het algemeen rekening mee dat er bij tatoeëren risico’s kunnen zijn, veel onzuiverheden die allergeen of kankerverwekkend kunnen zijn. Mensen moeten zich bewust zijn en weloverwogen beslissingen nemen over het al dan niet nemen van het risico. ”

De gevaren van tatoeages

Een tatoeage wordt gemaakt door de bovenste laag van de huid te prikken met geïnkte naalden. Elke punctie laat kleine inktdruppeltjes achter, maar niet zonder de huid te laten bloeden. Dit lekproces brengt verschillende gevaren met zich mee.

Het kan allergische reacties veroorzaken. Tatoeagekleurstoffen – met name rood, groen, geel en blauw – kunnen allergische huidreacties veroorzaken. De allergieën kunnen zelfs jaren na het krijgen van de tatoeage weer oplaaien.
Het laat sporen achter op de huid. Bijwerkingen op tatoeages kunnen leiden tot granuloom, een ontstoken deel van de huid en keloïden, een overgroei van littekenweefsel.
Het kan het risico op door bloed overgedragen ziekten vergroten. Een tatoeage krijgen met geïnfecteerd bloed kan schadelijke micro-organismen in de bloedbaan brengen. Dit omvat Staphylococcus aureus, hepatitis B en hepatitis C.
Het kan reageren tijdens MRI-onderzoeken. In sommige gevallen kunnen tatoeages zwelling of verbranding veroorzaken tijdens magnetische resonantiebeeldvorming of MRI-onderzoeken.
Medische experts adviseren mensen om alleen naar gerenommeerde tattooshops te gaan. Het is belangrijk om te weten of de juiste sanitaire maatregelen worden nageleefd om infecties en andere gezondheidsrisico’s te voorkomen.

Bronnen:

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat