*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Supersap

0

Recept | sinaasappel-banaan smoothie met blauwe bessen en chiazaad

Een supersap vol superfoods, een perfecte start van je dag.

Deze heerlijke smoothie zit vol chiazaadjes. Chiazaad is afkomstig van de Mexicaanse muntplant Chia en wordt al duizenden jaren gegeten door de Azteken en de Maya’s. In de oude Maya taal betekent Chia: kracht. Niet zo gek, want dit powerzaad bevat 3x meer ijzer dan spinazie, 6x meer calcium dan melk en 15x meer magnesium dan broccoli. Ook is chiazaad waarschijnlijk de rijkste plantaardige bron van omega 3. Omega 3 helpt je bloeddruk verlagen, werkt ontstekingsremmend en kan de kans op hart- en vaatziekten verlagen. De eiwitten in deze zaadjes zijn goed voor spieropbouw en het calcium is een goede bouwstof voor onze botten. Ook zijn de zaadjes een goede bron van vezels, goed voor je darmwerking. Ook geven ze een voldaan gevoel waardoor je snack-attacks kan voorkomen.

Een ander gezondheidsvoordeel van dit sapje is dat er alleen gebruik gemaakt wordt van hele vruchten. Geperste sinaasappels laten je bloedsuikerspiegel sneller stijgen dan een hele sinaasappel. En een stabiele bloedsuikerspiegel is de sleutel voor een gezond lichaam. Zo kan een stabiele bloedsuikerspiegel energiedips & vetopslag voorkomen en zorgen voor minder cravings. En misschien nog wel belangrijker; het kan bijdragen in de preventie van diverse welvaartsziekten.

 

Recept voor een sinaasappel-banaan smoothie met blauwe bessen en chiazaad (2 personen)

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 banaan
  • 2 sappige sinaasappels
  • 100 gr blauwe bessen
  • 1 citroen
  • 2 el chiazaad

Hoe maak je het?

Schil de sinaasappels, pel de banaan en pers de citroen. Doe alle ingrediënten in de blender, behalve het chiazaad. Mix totdat je een gladde smoothie hebt en voeg het chiazaad toe. Mocht de smoothie erg dik zijn, voeg dan een beetje (kokos)water toe. Santé!

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close