*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Studie: koffie biedt een overvloed aan gezondheidsvoordelen – mits met mate geconsumeerd

0

Matig koffiegebruik is goed voor het hart. Maar volgens onderzoekers van de Universiteit van Sao Paulo in Brazilië verhoogt overmatige consumptie van deze gezonde drank het hoge bloeddrukrisico bij mensen die genetisch vatbaar zijn voor de aandoening.

In hun studie, die verscheen in het tijdschrift Clinical Nutrition, keken ze naar de relatie tussen genetische aanleg, dagelijkse koffie-inname en bloeddruk en ontdekten dat individuen met een genetisch risico die meer dan drie kopjes koffie per dag consumeren, een grotere kans hebben op hypertensie ontwikkelen.

Overmatige koffieconsumptie verhoogt het risico op hypertensie bij individuen met een genetische aanleg
De gezondheid van het drinken van koffie staat al jaren ter discussie. Terwijl sommige studies de populaire ochtenddrank koppelen aan verschillende gezondheidsproblemen, zoals hoge bloeddruk en slapeloosheid, benadrukken andere studies de voordelen van gematigde koffieconsumptie, waaronder een snellere stofwisseling en betere hersenprestaties.

In een eerdere studie ontdekte hoofdauteur Andreia Machado Miranda dat het drinken van één tot drie kopjes koffie per dag de cardiovasculaire risicofactoren, zoals bloeddruk en bloedhomocysteïnespiegel, hielp verlagen. Deze studie omvatte echter geen genetische analyse, wat Miranda en collega’s ertoe bracht een ander onderzoek uit te voeren om te bepalen of koffieconsumptie de bloeddruk beïnvloedde bij mensen met een genetische aanleg voor hypertensie.

De onderzoekers berekenden de genetische risicoscores van 533 oudere volwassenen die deelnamen aan de Sao Paulo City Health Survey, een cross-sectioneel bevolkingsonderzoek uitgevoerd tussen 2008 en 2009. Deze studie rapporteerde geen correlatie tussen hoge bloeddruk en drinken tot drie kopjes koffie per dag.

De onderzoekers baseerden de genetische risicoscores van de deelnemers op vier veelvoorkomende DNA-sequentievariaties, die eerder in verband zijn gebracht met een aanleg voor hoge bloeddruk. Hoe meer genvariaties een individu had, hoe hoger zijn genetische risicoscore.

Bij het analyseren van de genetische risicoscore van elke deelnemer, de dagelijkse koffieconsumptie en bloeddruk, ontdekten de onderzoekers dat een hoge genetische risicoscore en een hoge koffie-inname overeenkwamen met een groter risico op hoge bloeddruk.

Met name het drinken van meer dan drie kopjes koffie per dag verhoogde het risico op hoge bloeddruk van deelnemers met een genetische aanleg viervoudig.

De onderzoekers zeiden dat deze bevindingen het belang benadrukken van het verminderen van de koffie-inname voor personen met een hoog genetisch risico op het ontwikkelen van hypertensie, een bekende risicofactor voor hart- en vaatziekten.

Gerapporteerde gezondheidsvoordelen van gematigde koffieconsumptie

Ondanks hun bevindingen zegt Miranda dat koffie drinken nog steeds aanzienlijke gezondheidsvoordelen biedt. Wanneer koffie met mate wordt geconsumeerd, kan het cellen beschermen tegen oxidatieve schade en ontstekingen vanwege het rijke gehalte aan antioxidanten.

Koffie is ook rijk aan polyfenolen, met name chlorogeenzuur. Deze verbinding helpt de bloedsuikerspiegel te verlagen door de opname van glucose door cellen te bevorderen en de insulinegevoeligheid te verhogen. Chlorogeenzuur helpt ook bij het reguleren van de bloeddruk.

Volgens de American Heart Association (AHA) kan cafeïne, het natuurlijke stimulerende middel in koffie, de stemming verbeteren, de atletische prestaties verbeteren en het risico op dementie verminderen.

Elke dag koffie drinken is niet slecht voor je gezondheid, zolang je maar matige hoeveelheden consumeert. Zoals veel studies suggereren, moet koffieconsumptie worden beperkt tot niet meer dan drie kopjes per dag, zodat u zonder zorgen kunt genieten van het hart en andere gezondheidsvoordelen.

Bronnen:

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat