*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Sporten na een glaasje alcohol: een goed idee?

0

Het gebeurt regelmatig: je maakt plannen om te gaan sporten, maar net ervoor haalt iemand je over om iets te gaan drinken. Je zou daarna wel nog naar de fitness kunnen trekken, maar is dat wel zo’n goed idee?

Kort gezegd: neen. Alcohol en sport zijn niet de meest ideale combinatie. Uit een studie uit 2014 blijkt dat alcohol ervoor zorgt dat je spieren veel meer moeite hebben om cellen te vermenigvuldigen én te herstellen, twee dingen die essentieel zijn om kracht en conditie op te bouwen. Dat geldt trouwens ook voor alcohol ná het sporten, dus eigenlijk heeft het ook niet veel zin om na je sportsessie nog te blijven hangen voor een drankje.

Daarnaast concludeerde een andere studie dat alcohol je spieren ook verhindert om glucose op te nemen en te gebruiken. Die glucose heeft je lichaam nodig om energie te produceren, dus ook duursporten zullen lijden onder alcoholgebruik.

Weg motivatie
Met andere woorden: de kwaliteit en de intensiteit van je workout zal verminderen als je al een pintje op hebt. Ook je motorische vaardigheden zullen niet optimaal zijn, en in het geval van gewichtheffen is het zelfs gevaarlijk: alcohol zal de kans op blessures gevoelig verhogen.

En ten slotte zal ook je motivatie eronder lijden. Recent onderzoek aan de England’s Edge Hill University bewees dat mensen veel minder geneigd zijn om hun workout af te maken als ze gedronken hebben. Zelfs de geur van alcohol alleen verzwakt de wilskracht van mensen.

Kortom: wie graag sport én graag eens iets drinkt, zal het moeilijk hebben om de twee te combineren. En helaas hangen de twee ook onlosmakelijk samen: recent onderzoek kon aantonen dat mensen die regelmatig sporten ook regelmatig drinken. Karma noemen ze dat dan.

Bron

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close