*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Slechte eetgewoonten kunnen blindheid veroorzaken, waarschuwen onderzoekers

0

Het valt niet te ontkennen dat het eten van junkfood slecht is voor je gezondheid, omdat het verband houdt met obesitas en een verhoogd risico op verschillende gezondheidsproblemen. Een rapport in de Annals of Internal Medicine ontdekte zelfs dat een dieet vol junkfood uiteindelijk verlies van gezichtsvermogen zou kunnen veroorzaken.

Onderzoekers van de Universiteit van Bristol in het Verenigd Koninkrijk keken naar een bepaald geval waarbij een tiener betrokken was die een ‘moeilijke eter’ was en niets anders at dan junkfood. Enkele jaren van het volgen van een ongezond dieet zorgde er uiteindelijk voor dat hij zijn gezichtsvermogen verloor.

Deze ongebruikelijke en schokkende zaak benadrukt de gevaren van een ongezond voedingspatroon. Het kan zwaarlijvigheid veroorzaken en het risico op het ontwikkelen van hartaandoeningen en kanker vergroten. Het rapport ontdekte ook dat het consumeren van junkfood ‘het zenuwstelsel, met name het gezichtsvermogen, permanent kan beschadigen’.

De nadelige effecten van slechte eetgewoonten

De tiener kreeg voor het eerst problemen toen hij 14 was en hij raadpleegde een arts vanwege symptomen zoals vermoeidheid. Uit zijn bloedonderzoek bleek toen dat hij bloedarmoede had.

Omdat de tiener B12-tekort had, werd hij ook behandeld met injecties van de vitamine. Zijn arts vertelde hem toen dat hij zijn eetgewoonten moest verbeteren.

Toen de tiener 15 werd, meldde hij meer problemen zoals gehoorverlies en zichtproblemen. Zijn artsen waren verbijsterd omdat de resultaten van een MRI en oogonderzoek allemaal normaal waren.

Na twee jaar verslechterde het gezichtsvermogen van de tiener. Toen hij 17 was, bleek uit een oogtest dat zijn gezichtsvermogen in beide ogen 20/200 was: de drempel om in Amerika als ‘juridisch blind’ te worden beschouwd. Resultaten van andere tests lieten zien dat de tiener ook schade heeft opgelopen aan zijn oogzenuw, de bundel zenuwvezels die de achterkant van het oog met de hersenen verbindt.

Ondanks dat hem werd verteld dat hij zijn eetgewoonten moest verbeteren toen hij 14 was, had de tiener nog steeds een vitamine B12-tekort. Erger nog, hij had ook een laag gehalte aan koper, selenium en vitamine D. De artsen waren gealarmeerd door deze tekortkomingen.

Nadat ze de tiener hadden ondervraagd, kwamen ze erachter dat hij het niet leuk vond om ‘bepaalde texturen van voedsel’ te eten. Sinds de basisschool volgde de patiënt een beperkt dieet dat alleen bestond uit voedingsmiddelen zoals:

Chips
Patat
Verwerkte hamplakken
Worst
witbrood
Nadat de artsen andere mogelijke oorzaken voor zijn verlies van gezichtsvermogen hadden uitgesloten, werd bij de patiënt de diagnose gesteld van nutritionele optische neuropathie of schade aan de oogzenuw als gevolg van voedingstekorten. De onderzoekers merkten op dat “[puur]voedingsoorzaken zeldzaam zijn in ontwikkelde landen.” Nutritionele optische neuropathie wordt meestal veroorzaakt door alcoholmisbruik, drugs, slechte voeding of slechte opname van voedsel.

Vroege detectie kan het verlies van gezichtsvermogen mogelijk omkeren als gevolg van nutritionele optische neuropathie. Maar helaas voor de tiener was zijn verlies van gezichtsvermogen permanent tegen de tijd dat zijn toestand werd vastgesteld.

Dr. Denize Atan, een hoofddocent oogheelkunde aan de Bristol Medical School en medeauteur van de studie, legde uit dat een bril het gezichtsvermogen van de patiënt niet zou helpen, aangezien eventuele schade aan de oogzenuw niet kan worden verholpen met lenzen. Om te voorkomen dat zijn gezichtsvermogen verslechtert, hebben artsen de tiener voedingssupplementen voorgeschreven.

Vermijdingsbeperkende voedselinnamestoornis en behoud geestelijke gezondheid

De artsen die bij de patiënt betrokken waren, verwezen hem ook naar de GGZ voor een eetstoornis omdat er meer leek te zijn aan zijn ongebruikelijke dieet. In tegenstelling tot kinderen die gewoon kieskeurige eters waren, was het dieet van de tiener “zeer restrictief en veroorzaakte het meerdere voedingstekorten.”

Ze denken dat de tiener mogelijk een aandoening heeft die ‘vermijdende-restrictieve voedselinname-stoornis’ (ARFID) wordt genoemd. Deze relatief nieuwe diagnose, voorheen ‘selectieve eetstoornis’ genoemd, kan een gebrek aan interesse in voedsel veroorzaken of voedsel met bepaalde kleuren, texturen of andere factoren vermijden zonder verband met het lichaamsgewicht of de vorm van de patiënt.

Andere symptomen van ARFID zijn onder meer:

Buikpijn, koude intolerantie, obstipatie, lethargie of overmatige energie
Dramatische beperking in hoeveelheid of soorten gegeten voedsel
Dramatisch gewichtsverlies
Alleen bepaalde texturen van voedsel eten
Het eten van een beperkt aantal favoriete voedingsmiddelen die na verloop van tijd smaller worden of kieskeurig eten dat na verloop van tijd erger wordt
Angst voor verstikking of braken
Inconsistente en vage gastro-intestinale problemen, zoals maagklachten, rond maaltijden zonder bekende oorzaak
Geen verstoring van het lichaamsbeeld of angst voor gewichtstoename

ARFID manifesteert zich vaak in de kindertijd en patiënten hebben meestal een normale body mass index (BMI) zoals de tienerjongen, concludeerden de auteurs van het onderzoek.

Bronnen:

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close