*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Schudden in uw (workout) schoenen: hierom trillen uw spieren tijdens het sporten

0

Het kan niet genoeg worden benadrukt dat fysieke activiteit, of het nu gaat om alledaags wandelen of een intensieve trainingssessie, van vitaal belang is voor het verbeteren van de algehele gezondheid. Regelmatige lichaamsbeweging kan een breed scala aan gezondheidsvoordelen met zich meebrengen, waaronder een beter humeur, minder risico op hartaandoeningen, verhoogde energieniveaus en gewichtsverlies. Maar tijdens het sporten merk je misschien dat je spieren zo nu en dan beginnen te trillen, vooral na een lange, zware training. Wat is precies dit trillen van spieren en moet dit een reden tot alarm zijn?

Shake, rattle and roll

Oefening-gerelateerde spiertrillingen kunnen bijna iedereen overkomen, ongeacht uw fitnessniveau, leeftijd of zelfs geslacht. Dit beven kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, dus als u let op hoe uw lichaam op een bepaalde oefening reageert, vooral als u nog niet aan het sporten bent, kan het u helpen om op de hoogte te blijven van uw fysieke fitheid en aanpassingen te maken wanneer u maar kunt .

Een van de belangrijkste boosdoeners van dit oefening-gerelateerde schudden is vermoeidheid. Volgens Lauren Kanski, een personal trainer gecertificeerd door de National Academy of Sports Medicine, geeft dit beven aan dat je spieren moe zijn of weinig bloedglucose hebben.

“Dit is hetzelfde concept als de beschikbaarheid van bloed en spierglucose”, zegt Kanski. “Uitvoeren van gevoed versus vasten kan een enorm verschil maken in glycogeenuitputting. Wat spiermoeheid betreft, zijn sommige spiervezels sneller moe dan andere, wat onregelmatige contracties of beven veroorzaakt. ”

Wanneer spieren beginnen te trillen, worden ze meer uitgedaagd, dus ze beginnen een proces van samentrekken en vrijgeven in een geïntensiveerd tempo. Dit proces is normaal en zou geen reden tot alarm moeten zijn, zolang je matiging beoefent en je lichaam niet te ver duwt. Als je eenmaal de drempel voor schudden hebt bereikt, is dat een goed teken om het een dag te laten rusten voordat het erger wordt.

Spieruithoudingsvermogen speelt ook een rol bij dit fenomeen van spiertrillingen. Als uw spieren niet zijn hersteld van een vorige training, worden ze gedwongen veel harder te werken dan normaal om uw routine bij te houden. Spiertrillen kan ook uitdroging betekenen – wanneer lichaamsvloeistoffen laag worden, heeft het bindweefsel moeite om zijn werk te doen. Dit kan het verzenden van signalen van de hersenen naar de spiervezels verstoren en snel schudden veroorzaken.

Al met al zijn bewegingsgerelateerde spiertrillingen niet bepaald een slechte zaak. Kanski merkte op dat het idee achter elke vorm van krachttraining uw eigen weefsels beschadigt, zodat uw lichaam nieuw, sterker en duurzamer weefsel regenereert. Voor sommige mensen kan dit schudden van spieren worden beschouwd als een ereteken voor het succesvol uitvoeren van een intense training. Er is momenteel echter geen solide bewijs dat het idee ondersteunt dat je door dit schudden heen moet werken en moet blijven trainen. Nogmaals, als het schudden begint, is het verstandig om naar je lichaam te luisteren en de training te beëindigen voordat er ernstige schade optreedt.

Verbetering van de spiergezondheid

De weg naar een fit lichaam en optimale spiergezondheid is niet beperkt tot alleen sporten. Vul je trainingssessies aan met een dieet bestaande uit deze spieropwekkende superfoods:

Quinoa. Dit graangewas is een van de gezondste eiwitbronnen die er zijn en beschikt over alle negen essentiële aminozuren. Mensen met glutenintolerantie kunnen veel meer van quinoa genieten omdat het van nature glutenvrij is. Quinoa is ook licht verteerbaar en rijk aan vezels, die beide kunnen bijdragen aan het verbeteren van de darmgezondheid.
Vis. Het eten van vette vis zoals tonijn en zalm, kan je helpen je spieren op te bouwen. Ze zijn niet alleen een rijke bron van eiwitten en vetarm, maar ze zitten ook boordevol gezonde omega-3-vetzuren, waarvan bekend is dat ze helpen bij vetverlies en helpen bij een goede lichamelijke functie.
Kipfilet. Dit basisvoedsel is een fantastische bron van magere eiwitten, wat een belangrijke voedingsstof is voor de gezondheid van spieren. Magere eiwitten zijn nodig voor spieronderhoud en -herstel, botgezondheid en zelfs gewichtsbehoud.

Bronnen:

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close