*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Rozemarijnextract tegen cellulite

0

Om de gewenste resultaten te bereiken, is het belangrijk om dit rozemarijnextract regelmatig te gebruiken, een gezond trainingsschema aan te houden en een gezonde leefstijl te onderhouden.

Cellulite, of sinaasappelhuid, is een cosmetisch probleem waar over het algemeen vooral vrouwen last van hebben, hoewel ook een kleine hoeveelheid mannen tot de ongelukkigen behoort.

Deze huidaandoening ontstaat wanneer de weke delen ontstoken raken door een probleem met de bloedsomloop of het lymfevatenstelsel. Hierdoor ontstaan er kleine putjes of bobbeltjes in de huid. Deze bobbeltjes en putjes doen zich doorgaans voor op delen van het lichaam waar je als gevolg van vochtretentie last hebt van opgehoopt vet dat verborgen zit onder de diepste huidlaag.

Tot op heden is de exacte oorzaak van cellulite nog niet bekend. Wetenschappers zijn echter wel van mening dat dagelijkse gewoontes en hormonale veranderingen invloed hebben. Ongeacht de oorzaak zijn de meeste mensen die last hebben van cellulite voortdurend op zoek naar een manier om de uitstraling van hun huid te verbeteren.

Er bestaan tegenwoordig genoeg producten en behandelingen die bedoeld zijn om cellulite te verminderen en de huid gladder en mooier te makken. Er bestaan echter ook natuurlijke alternatieven die goede resultaten leveren zonder een hele hoop geld te kosten.

In dit artikel kijken we naar de geweldige eigenschappen die een extract van rozemarijn te bieden heeft. Een middel dat al een poosje zeer populair is dankzij het vermogen om cellulite te verminderen.

Rozemarijnextract gaat cellulite tegen

Rozemarijnextract wordt dankzij de vele voordelen die het biedt door veel mensen uitwendig gebruikt. Bovendien wordt de bekende geneeskrachtige plant goed door het lichaam geabsorbeerd wanneer het wordt gebruikt in de vorm van een extract.

Een van de krachtigste voordelen van rozemarijn is dat de plant zeer goed in staat is ontstekingen te remmen en hierdoor is het een geweldig middel om spierproblemen te behandelen, de bloedsomloop te verbeteren, vochtretentie tegen te gaan, de voordelen van een massage te verbeteren en nog veel meer.

Rozemarijnextract is ook een goede natuurlijke toner voor de huid, ideaal om de elasticiteit te behouden en verslapping te voorkomen. Dankzij deze belangrijke voordelen kan een rozemarijnextract ook zo goed worden gebruikt om cellulite tegen te gaan en te helpen voorkomen dat de cellulite weer terugkomt.

Deze voordelen zullen natuurlijk echter alleen zichtbaar zijn wanneer je het extract regelmatig gebruikt en de behandeling ondersteunt met een gezonde leefstijl, waaronder ook een gezond dieet en voldoende lichaamsbeweging.

Hoe maak je zelf een rozemarijnextract?

Dit natuurlijke product is verkrijgbaar bij de apotheek en in de meeste reformwinkels, maar het is ook zeer eenvoudig om zelf thuis te maken. Zorg er wel voor dat de ingrediënten die je in dit recept gebruikt 100% natuurlijk zijn.

Ingrediënten

 • Een bosje verse rozemarijntakjes, met blaadjes en bloemetjes
 • 150 ml ontsmettingsalcohol
 • 1 kleine glazen fles

Bereiding

 • Doe de rozemarijn in de glazen fles of pot, fijngehakt of heel.
 • Giet de ontsmettingsalcohol over de rozemarijn heen. Dit is ethylalcohol en wordt meestal verkocht om wonden schoon te maken en te desinfecteren.
 • Sluit de glazen fles goed af en bewaar het minstens vijftien dagen op een koele, donkere plek.
 • Na vijftien dagen giet je het door de zeef en dan is het extract klaar om gebruikt te worden.

Hoe je het extract kunt gebruiken

 • Ten eerste is het belangrijk dat je de huid voor een cellulitebehandeling altijd eerst goed exfolieert, zodat het middel beter door de huid kan worden opgenomen.
 • Zodra je het deel van huid dat je wilt behandelen hebt geëxfolieerd, breng je het rozemarijnextract op de huid aan met behulp van een paar wattenschijfjes.
 • Masseer het gebied van onder naar boven. Als je bijvoorbeeld de dijen wilt behandelen, dan begin je bij je knieën en masseer je langzaam aan richting de heupen totdat je het hele gebied hebt gemasseerd.
 • Geef extra aandacht aan de achterkant van je benen, net onder de billen.Dit is namelijk een gebied waar de meeste vrouwen doorgaans meer last hebben van cellulite.
 • Laat het rozemarijnextract tien minuten op de huid zitten en spoel het dan af met koud water. Tot slot smeer je de huid in met een goede verstevigende crème.

De manier waarop je het extract op de huid aanbrengt is belangrijk, omdat het de bloedsomloop stimuleert en ervoor zorgt dat het vocht dat in deze delen van het lichaam wordt vastgehouden geëlimineerd wordt.

Gebruik dit extract elke dag, in combinatie met een massage. En geef natuurlijk extra aandacht aan de delen van het lichaam waar je meer last hebt van cellulite.

Wanneer je deze behandeling toepast in combinatie met een goed dieet en voldoende lichaamsbeweging, die vooral gericht is op de billen en de dijen, dan zul je gegarandeerd al snel resultaat zien van hoe het rozemarijnextract cellulite tegengaat.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close