*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Plantaardige diëten bevorderen gezond ouder worden

0

Het aannemen van een plantaardig dieet kan helpen bij het bevorderen van gezond ouder worden en het verminderen van de wereldwijde ziektelast, volgens een redactioneel artikel in het Journal of the American College of Nutrition.

Onderzoekers van het Physicians Committee for Responsible Medicine hebben klinische onderzoeken en epidemiologische onderzoeken met betrekking tot veroudering beoordeeld en vastgesteld dat terwijl veroudering het risico op niet-overdraagbare chronische ziekten verhoogt, gezonde diëten kunnen helpen. De redactie laat zien dat plantaardige diëten het risico op ziekten zoals diabetes type 2, kanker en hartaandoeningen met bijna 50% kunnen verminderen en de cardiometabole sterfte in de Verenigde Staten met de helft kunnen verminderen.

“Het moduleren van risicofactoren voor levensstijl en het aannemen van een gezond dieet zijn krachtige hulpmiddelen die het verouderingsproces kunnen vertragen, leeftijdsgebonden comorbiditeiten en mortaliteit kunnen verminderen en de levensverwachting kunnen verhogen”, schrijven de auteurs. De auteurs citeren studies die aantonen dat plantaardige diëten rijk aan fruit, groenten, granen en peulvruchten:

Verlaag het risico op het ontwikkelen van het metabool syndroom en diabetes type 2 met ongeveer 50%.
Verlaag het risico op coronaire hartziekte met naar schatting 40%.
Verlaag het risico op voorvallen van cerebrale vaatziekten met 29%.
Verlaag het risico op het ontwikkelen van de ziekte van Alzheimer met meer dan 50%.
Kan het risico op cognitieve ziekten zoals de ziekte van Alzheimer met bijna 50% verminderen.
De onderzoekers merken ook op dat plantaardige diëten gekoppeld zijn aan een hogere levensverwachting, zoals blijkt uit de ‘Blue Zones’ van de wereld, waar de bevolking voornamelijk leeft van plantaardig voedsel dat rijk is aan fytochemicaliën en antioxidanten die geassocieerd zijn met een langere levensverwachting.

“De wereldbevolking van volwassenen van 60 jaar of ouder zal naar verwachting verdubbelen van 841 miljoen tot 2 miljard tegen 2050, wat duidelijke uitdagingen voor ons gezondheidszorgsysteem betekent”, zegt onderzoeksauteur Hana Kahleova, MD, PhD, directeur van klinisch onderzoek voor de Comité van artsen. “Gelukkig kunnen eenvoudige dieetveranderingen een lange weg helpen om de bevolking een langer en gezonder leven te laten leiden.”

De auteurs merken ook op dat deze verbeteringen in de gezondheid de kosten van de gezondheidszorg als gevolg van chronische ziekten zullen verminderen. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention zijn levensstijlgerelateerde chronische ziekten de belangrijkste doodsoorzaak en invaliditeit in de Verenigde Staten, goed voor het grootste deel van de jaarlijkse 3,5 biljoen dollar aan gezondheidszorguitgaven van het land.

Bronnen:

Physicians Committee for Responsible Medicine
Journal Article

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat