*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Ouderen moeten gewichtheffen proberen om kwetsbaarheid te voorkomen, raden gezondheidsdeskundigen aan

0

Het kan in strijd zijn met het gezond verstand van een senior om op zijn of haar hoge leeftijd ijzer te gaan pompen – of te hervatten. Maar Ierse onderzoekers bevelen aan dat ouderen gewichtheffen en eiwitpoeders nemen zodat ze de verlammende effecten van zwakheid kunnen voorkomen.

Mensen leven langer om verschillende redenen, zoals een stabielere voedselvoorziening en moderne medische behandelingen. Veel ouderen hebben echter ook te kampen met lichamelijke gebreken die met het ouder worden komen.

Alleen al in het Verenigd Koninkrijk treft kwetsbaarheid één op de tien oudere mensen. Onder de leden van de Britse bevolking die ouder zijn dan 80 jaar, is meer dan de helft zwak geworden van ledematen en vlees, wat hun dagelijks leven belemmert.

Onderzoekers van het University College Dublin onderzoeken manieren om het toenemende aantal kwetsbare ouderen tegen te gaan of om te keren. Ze suggereren dat ouderen zowel spierkrachttraining als eiwitpoedersupplementen moeten volgen om hun fysieke welzijn te behouden.

Experts zijn van mening dat opa en oma gewichtheffen moeten proberen
Voor hun rapport omvatten de Ierse onderzoekers meer dan 40 verschillende studies over de behandeling van kwetsbaarheid bij ouderen met in totaal 15.690 deelnemers.

Voorgestelde therapeutische benaderingen omvatten verschillende soorten lichaamsbeweging, gezondheidsvoorlichting, voedings- en hormoonsupplementen, huisbezoeken en counsellingsessies. De uitkomsten van deze studies worden bij elkaar opgeteld en vergeleken vanwege hun succes bij het voorkomen van het ontstaan ​​van gebreken bij deelnemers.

Op basis van hun evaluatie, identificeerden de onderzoekers gewichtheffen als de meest effectieve methode om de kracht en gezondheid van een senior te behouden. Ze sporen zorgaanbieders aan om deze op oefeningen gebaseerde benadering aan hun patiënten aan te bevelen.

Spiertraining wordt vaak geassocieerd met bodybuilders en jongere mensen. Toch wordt gewichtheffen ook beschouwd als de gemakkelijkste therapeutische aanpak voor ouderen om langdurig op te nemen en vol te houden.

De onderzoekers bevelen aan om vier keer per week gewichten op te heffen. Het is niet nodig om naar de sportschool te gaan; de training kan worden gedaan in het comfort van het huis. Elke sessie bestaat uit 15 oefeningen en de spiertraining is gericht op de armen en benen.

Niet alleen zullen deze oefeningen die ledematen versterken, maar ze zullen ook het evenwicht van de beoefenaar verbeteren. Bovendien zullen de trainingen de motorische coördinatie tussen die ledematen verbeteren.

Eet eiwitrijk voedsel of neem een ​​eiwitpoeder om uw spiertraining te ondersteunen

Om het meeste voordeel uit gewichtheffen te halen, bevelen de UCD-onderzoekers ouderen aan voedsel te eten dat vol zit met eiwitten. Hun bevindingen wijzen op het belang van voeding als het gaat om sterk blijven na het zevende decennium van het leven.

Kip, eieren, melk en tonijn zijn voedingsmiddelen die veel eiwitten bevatten. Het lichaam zal het eiwit gebruiken om de spieren op te bouwen. Deze eetwaren moeten afkomstig zijn van gecertificeerde biologische bronnen die het vertrouwen van hun consumenten hebben verdiend.

Een andere manier om ervoor te zorgen dat de beoefenaar het eiwit krijgt dat hij of zij nodig heeft, is door een voedingssupplement te nemen. Een drank met eiwitpoeder wordt aanbevolen vanwege het gemak en snellere opname. Nogmaals, krijg dit supplement van een betrouwbare bron.

Als ze samen worden gebruikt, kunnen gewichtheffen en een eiwitrijk dieet het begin van de handicap aanzienlijk vertragen. Ze kunnen zelfs de effecten van kwetsbaarheid opheffen uit een ouder wordend lichaam, waardoor ouderen comfortabel en in goede gezondheid van hun gouden jaren kunnen genieten. Wacht niet tot het begin van de ouderdom om te genieten van de gezondheidsvoordelen van sporten en goed eten.

Bronnen:

Telegraph.co.uk

DailyMail.co.uk

BJGP.org

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close