*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Ontgift je lever en verlies gewicht

0

Wist je dat volkoren granen eten je kan helpen om je lever te ontlasten? Volkoren granen zijn rijk aan vitamine B en helpen om het metabolisme te versnellen om vetten te verbranden en gewichtsverlies te bevorderen.

Je lever gezond en vrij van giftige stoffen houden is een essentiële stap om effectief en geleidelijk aan gewicht te verliezen. Maar soms kunnen de voedingsmiddelen die we eten echt een negatieve invloed op onze gezondheid hebben. In dit artikel zullen we een aantal simpele richtlijnen laten zien om je lever te ontgiften en gewicht te verliezen.

Verbinding tussen de lever en gewichtsverlies

Het is je waarschijnlijk meer dan één keer overkomen: je start een dieet, begint met bewegen en lijdt zelfs honger, maar de weegschaal blijft je vertellen dat je geen gewicht verloren hebt. Waarom gebeurt dit? Waarom lijkt het dat je geen grammetje vet kan verliezen?

Veel dokters en voedingsdeskundigen geven duidelijk aan dat als de lever niet goed verzorgd wordt, deze vol kan raken met giftige stoffen, overbelast wordt en zelfs vettig kan worden. Dit is vaak een gevolg van obesitas. We kunnen de gezondheid van de lever niet verwaarlozen. Wanneer de lever overbelast raakt, wordt het immuunsysteem verzwakt en worden we sneller ziek.

Tegelijkertijd kunnen we niet vergeten dat zwaarlijvigheid een gevaarlijke neerwaartse spiraal is. De ophoping van vet of overtollig vettig weefsel in het lichaam kan verschillende aandoeningen veroorzaken, zoals leververvetting, cardiovasculaire ziektes en ook diabetes. Daarnaast maken lipiden en giftige stoffen in de lever het veel lastiger om gewicht te verliezen.

We willen ook opmerken dat de lever het primaire orgaan is dat verantwoordelijk is voor het verbranden van vet. Zowel de galblaas als de lever werken als een team samen om vetten te verwerken. Als ze beide vol met giftige stoffen zitten, kunnen ze hun werk niet goed en effectief uitvoeren. Houd de volgende tips in gedachten om je galblaas en lever gezond te houden, zodat je op de meest gezonde manier af kan vallen.

Reinig je lever en verlies gewicht

1. Avocado’s

Een halve avocado per dag eten is erg bevorderlijk. Het is een van de gezondste en beste soorten fruit voor het zuiveren van giftige stoffen uit het lichaam. Het geeft ons gezonde vetten en zuivert het lichaam. Ze zijn geweldig voor het ontbijt of in salades. Als je ze gematigd eet, kunnen avocado’s helpen om gewicht te verliezen.

2. Volkoren granen

Het eten van volkoren granen zoals tarwe, gerst, haver en bruine rijst is erg goed voor je. Het geheim zit in hun overvloed aan B-vitaminen, die de vetverbranding in het algemeen een boost geven en helpen om de lever te versterken en ontlasten.Volkoren granen zullen je niet alleen helpen om gewicht te verliezen, maar je ook gezond houden.

3.  De voordelen van groene thee

Je hebt vast weleens over de voordelen van groene thee gehoord, dat rijk is aan antioxidanten die helpen om te ontgiften en ook het metabolisme versnellen.Vanwege de catechine is groene thee ook goed voor het verbeteren van het functioneren van de lever. Je zou het tijdens het ontbijt of vroeg in de namiddag moeten drinken. Groene thee faalt nooit. Het is een verrukkelijke remedie en zal echt helpen om je gezondheid te verbeteren.

4.  Druiven

Witte of rode druiven… het maakt niet uit. Ze zijn een natuurlijke schat van antioxidanten die de galproductie bevorderen en je lever ontgiften. Dankzij hun resveratrolgehalte bevatten druiven ook eigenschappen voor de gezondheid van je hart en werken ze anti-verouderend. Druiven zijn zonder twijfel een van de beste voedingsmiddelen voor onze gezondheid.

5. Een groene appel per dag

Zoals we in eerdere artikels al eens genoemd hebben, zijn groene appels zoals Granny Smith een geweldige manier om de dag te beginnen. Ze bevatten pectine en andere chemische componenten die het lichaam helpen om giftige stoffen uit het spijsverteringskanaal te verwijderen. Dit helpt de lever om beter te functioneren, wat tegelijkertijd ons helpt om gewicht te verliezen.

6. Wortel- en bietensap

Je hebt dit mogelijk wel eens eerder gehoord, maar dit natuurlijke en lekkere sap is heel erg gezond. Het helpt bij gewichtsverlies en de ontgifting en is rijk aan flavonoïden en bètacaroteen. Beide helpen om het functioneren van de lever te stimuleren en verbeteren. Veel personen maken minstens drie keer per week gebruik van deze geheel natuurlijke behandeling. Ben jij er één van?

7. Groene bladgroenten

Groene bladgroenten zoals spinazie, waterkers, spruitjes, rucola en andijvie zijn ideaal voor het reinigen van de lever. Hun chlorofylgehalte helpt om giftige stoffen uit de bloedstroom te verwijderen en het lichaam te zuiveren, wat de lever helpt bij het functioneren.

8.  De genezende krachten van olijfolie en citroensap

We hebben dit simpele geneesmiddel al eens eerder genoemd. Een eetlepelolijfolie met drie druppels citroensap in de ochtend is al genoeg om giftige stoffen uit het lichaam te verwijderen en de darmen te reinigen. Het is geweldig voor de spijsvertering en biedt ook essentiële vetzuren en veel vitaminen. Het is zo simpel en goedkoop en zal veel meer voor je doen dan wat vitaminetabletten of een pil.

Je lever verzorgen zal je helpen om gewicht te verliezen, dus begin vandaag nog!

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close