*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Onderzoek vindt op Tai Chi gebaseerde mindfulnesstraining Verminderde ADHD-symptomen bij kinderen

0

Aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit (ADHD) is een veel voorkomende neurologische ontwikkelingsstoornis die tussen 8-10 procent van de schoolgaande kinderen treft. In een recente studie gepubliceerd in het Journal of Developmental & Behavioral Pediatrics, Stewart H. Mostofsky, MD, directeur van het Center for Neurodevelopmental and Imaging Research aan het Kennedy Krieger Institute, en Karen E. Seymour, Ph.D., assistent-professor in de psychiatrie en Gedragswetenschappen aan de Johns Hopkins University School of Medicine, ontdekten dat een op mindfulness-beweging gebaseerde (Tai-Chi) trainingsinterventie geassocieerd was met significante verbeteringen bij schoolgaande kinderen met ADHD en verbeterde hun vermogen om hyperactief, impulsief en onoplettend gedrag te reguleren. Bevindingen suggereren dat motorische controle een biomarker kan zijn die het doelwit kan zijn van bewuste bewegingsinterventie om het gedrag bij kinderen met ADHD te verbeteren.

“De bevindingen van dit onderzoek bieden ondersteuning voor een veelbelovende nieuwe weg van gedragsinterventie voor kinderen met ADHD en aanverwante problemen, waarbij aandachtige bewegingspraktijken gepaard gaan met een verbeterd vermogen om aandacht en gedrag te beheersen. Cruciaal is dat de bevindingen ook suggereren dat bewuste bewegingsinterventie bijdraagt ​​aan parallelle verbeteringen in motorische controle, zodat motorisch onderzoek kan dienen als een waardevolle biomarker, die kan helpen de respons op deze veelbelovende interventie te volgen, ”zei Mostofsky.

Deelnemers in de leeftijd van 8-12 jaar namen deel aan een acht weken durende bewegingsinterventie met twee lessen van 60 minuten per week. ADHD-symptomen vóór en na de behandeling werden beoordeeld met behulp van sterk gevalideerde ouderbeoordelingen. Daarnaast werd de motorische controle beoordeeld aan de hand van een vastgesteld objectief onderzoek van de motorische ontwikkelingstekens. Na de interventie vertoonden kinderen significante verminderingen van de belangrijkste ADHD-symptomen van hyperactiviteit, impulsiviteit en onoplettendheid, evenals verbeteringen in geassocieerd oppositioneel-uitdagend en uitvoerend gedrag. Kinderen toonden ook significante verbeteringen op objectieve metingen van motorische controle. Belangrijk was dat er een robuuste correlatie was tussen deze bevindingen, zodat de kinderen die de grootste verbeteringen op motorisch onderzoek vertoonden, ook de grootste verbeteringen in ouderbeoordelingen van ADHD-gedrag vertoonden.

Er zijn zeer weinig eerdere onderzoeken naar mindfulness-interventies voor kinderen met ADHD, en die eerdere onderzoeken waren uitsluitend gebaseerd op subjectieve uitkomstmaten op basis van zelfrapportage of ouderrapportage. De bevindingen van deze studie, die verbeteringen in objectieve metingen van motorische controle onthullen die parallelle verbeteringen in aandacht en gedrag opleveren, bieden cruciale ondersteuning voor het potentieel van bewuste bewegingspraktijken voor kinderen met ADHD en aanverwante problemen.

Bronnen:

Kennedy Krieger

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close