*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


NIEUW onderzoek laat zien waarom stretchen belangrijker is dan ooit vanwege COVID-beperkingen voor thuis blijven

0

We weten al dat Amerikanen vaak veel zitten, iets dat vaak ‘zitziekte’ wordt genoemd. Te veel inactiviteit heeft zelfs een ernstige invloed op de gezondheid van het hart en het algehele welzijn – in verband met problemen zoals diabetes type 2, kanker en hartaandoeningen. Om het nog erger te maken, hebben de nieuwe COVID-19 “thuisblijf” -orders veel mensen meer dan ooit inactief gemaakt.

Maar een nieuwe studie die momenteel bijzonder relevant is met de COVID-19-beperkingen waar veel mensen mee te maken hebben, onthult de vasculaire voordelen van strekken. Deze recente studie, gepubliceerd in het Journal of Physiology, ontdekte dat regelmatige rekoefeningen voor de benen verband hielden met een verbetering van de vaatfunctie.

Natuurlijk komt dit soort informatie op een kritiek moment wanneer veel mensen – zelfs degenen die voorheen actief waren – zich niet voldoende verplaatsen.

Rekoefeningen geassocieerd met verbetering van de vaatfunctie

De kleine studie aan de Universiteit van Milaan in Italië keek specifiek naar rekoefeningen voor de benen. Individuen die betrokken waren bij het onderzoek ondergingen 12 weken passieve strektraining en na 12 weken zagen onderzoekers significante systemische en lokale vasculaire verbetering.

Deelnemers hadden een 30 procent toename in hun femorale verandering in de bloedstroom, de perifere arteriële stijfheid nam af met 17 procent en de centrale arteriële stijfheid nam af met 25 procent. Ze ontdekten ook dat deelnemers na 12 weken strektraining een daling van vier procent in hun systolische bloeddruk en een daling van acht procent in hun diastolische bloeddruk hadden.

Controles die niet strekten, vertoonden tijdens het onderzoek geen grote veranderingen in deze metingen.

Volgens onderzoekers toont het onderzoek duidelijk aan dat de passieve strektraining effectief was bij het verminderen van de stijfheid in zowel de direct betrokken slagaders als de niet direct betrokken slagaders, en voor het verbeteren van de algehele vaatfunctie. De waargenomen veranderingen suggereren dat rekken zowel systemische als lokale cardiovasculaire aanpassingen tot gevolg heeft.

Aangezien rekken effectief is gebleken bij het verbeteren van de vasculaire functie, zijn onderzoekers van mening dat het praktische implicaties heeft voor verder gebruik als behandeling voor het verbeteren van de vasculaire gezondheid en het verminderen van cardiovasculaire risico’s. Het heeft vooral potentieel bij personen met beperkte mobiliteit.

Verbetering van de gezondheid van het hart tijdens een door pandemie veroorzaakte uitvaltijd

Onderzoekers merkten specifiek op dat de nieuwe toepassing van het gebruik van stretchen om de vasculaire gezondheid te verbeteren op dit moment bijzonder relevant is, wanneer pandemie-gerelateerde uitval als gevolg van thuisblijvers en andere COVID-19-beperkingen veel individuen tot hun huis beperkt. Toegang tot training die hartaandoeningen en andere gezondheidsproblemen voorkomt, is momenteel beperkt, maar zoiets eenvoudigs als routinematig passief stretchen kan helpen.

Als u momenteel thuis bent, kunt u zitziekte bestrijden en het risico op ernstige gezondheidscomplicaties als gevolg van overmatig zitten verminderen door stretch toe te voegen aan uw eigen dagelijkse routine. Het is makkelijker dan je denkt.

Volgens John Hopkins kun je kleine stappen nemen om zitten te bestrijden zonder naar de sportschool te hoeven gaan. Ze raden aan om elke 20 minuten dat u zit en beweegt gedurende minimaal twee minuten acht minuten te staan. Het kan ook helpen om 10.000 stappen per dag te halen, zelfs als u door uw huis of net buiten uw huis loopt.

Voordat je gaat stretchen, is het een goed idee om je spieren op te warmen, dus loop een paar minuten rond voordat je aan je stretchroutine begint. En vergeet niet dat u niet krachtig hoeft te bewegen – u hoeft alleen maar te bewegen om de voordelen te zien.

Bronnen:

Wiley.com
MedPageToday.com
HopkinsMedicine.org

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close