*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Mineralen toevoegen aan drinkwater: kan het helpen bij hoge bloeddruk?

0

Bijna de helft van alle volwassenen in de Verenigde Staten heeft hypertensie (hoge bloeddruk). Het is wereldwijd de belangrijkste vermijdbare oorzaak van vroegtijdig overlijden en treft wereldwijd meer dan 1,13 miljard mensen en 116,4 miljoen Amerikanen.

Als u lijdt aan hypertensie, is de kans groot dat u is geadviseerd om uw zoutinname te verminderen om uw toestand te beheersen, omdat natrium bekend staat om het verhogen van de bloeddruk.

Recent onderzoek suggereert een eenvoudigere methode om de bloeddruk te verlagen, en het enige dat nodig is, dat is een glas water.

Een glas water per dag …

Een recente studie gepubliceerd in het Journal of the American Heart Association zegt dat het toevoegen van calcium en magnesium aan drinkwater hypertensie kan helpen verminderen. Dit is gebaseerd op eerder onderzoek dat de effecten onderzocht van drinkwater afkomstig uit vijvers of ondergronds op de gezondheid van inwoners van een kustgebied in Bangladesh dat is getroffen door zeewaterintrusies.

De onderzoekers vergeleken de bloeddruk van mensen die gezouten water uit natuurlijke bronnen dronken met degenen die zoet water dronken. Ze gebruikten gegevens van twee onderzoeken die waren verzameld tijdens zowel droge als moessonseizoenen, toen het zoutgehalte van de waterbronnen fluctueerde.

De onderzoekers ontdekten dat personen die licht gezouten water dronken, een gemiddelde systolische bloeddruk hadden die 1,55 mmHg lager was dan die van personen die zoet water dronken. Evenzo waren de gemiddelde diastolische bloeddrukmetingen van de eerste 1,26 mmHg lager dan die van de laatste.

Door middel van urinetests ontdekten de onderzoekers dat de deelnemers met een lagere bloeddruk significante hoeveelheden calcium en magnesium in hun systemen hadden. Deze bevinding suggereert dat niet het natrium in het water heeft bijgedragen aan het ‘beschermende’ effect, maar calcium en magnesium.

Abu Mohd Naser, postdoctoraal onderzoeker aan de Rollins School of Public Health van de Emory University in Atlanta en hoofdauteur van de studie, is van mening dat de mineralen de schadelijke effecten van natrium op de bloeddruk tenietdoen.

Dit is opbeurend nieuws voor mensen in Bangladesh, die geen alternatieve drinkwaterbronnen hebben. Aan de andere kant missen degenen die in ontwikkelde landen wonen, waar zuiveringsinstallaties grondwater ontzilten, de hartvoordelen van mineraalrijk water.

Hoewel de verlaging van de bloeddruk die in het onderzoek is waargenomen klein kan zijn, volstaat het om verder onderzoek te rechtvaardigen, zei dr.Robert M. Carey, hoogleraar geneeskunde aan de Universiteit van Virginia, die niet bij het onderzoek betrokken was. Carey is een van de auteurs van de nieuwste bloeddrukrichtlijnen die zijn uitgegeven door de American Heart Association en het American College of Cardiology.

“Ik denk dat het vrij duidelijk is uit veel verschillende onderzoeken dat een kleine verlaging van de bloeddruk, consequent gedaan, een grote impact kan hebben op het verminderen van hart- en vaatziekten en beroertes”, zei hij.

Carey zei dat de resultaten in een klinische setting moeten worden gerepliceerd om te bevestigen dat drinkwater verrijkt met calcium en magnesium inderdaad hypertensie kan helpen verminderen. Als bevestigd wordt dat het waar is, kan het ‘de bloeddruk in de gemiddelde bevolking beïnvloeden’, zei hij.

“Dat is anders dan de benadering die we in het verleden hebben gevolgd, waarbij we wachten tot iemand hypertensief wordt en vervolgens veranderingen in levensstijl introduceren en vervolgens medicamenteuze therapie toevoegen om individuen te helpen hun bloeddruk te verlagen,” voegde Carey eraan toe. ‘Ik denk dat we beide moeten doen.’

Calcium en magnesium uit voeding kunnen hypertensie helpen verminderen

Eerder onderzoek heeft aangetoond dat zowel calcium als magnesium belangrijk zijn voor het handhaven van een normale bloeddruk. Het nemen van minerale supplementen is echter niet voldoende om chronische ziekten te voorkomen. Volgens experts is het beter voor je algehele gezondheid om antihypertensieve mineralen uit een voedzaam dieet te halen.

Helaas is een mineraalrijk dieet iets dat de meeste Amerikanen niet hebben, vooral omdat foodtrucks en populaire fastfoodketens aantrekkelijker lijken dan gezonde voedselkeuzes.

Naser merkt op dat het toevoegen van calcium en magnesium aan drinkwater een haalbare methode kan zijn om de hartverstoppende effecten van de voeding die moderne Amerikanen hebben te neutraliseren. Bovendien kan water voor deze mineralen een beter toedieningssysteem zijn dan voedsel, omdat aan voedsel toegevoegde synthetische verbindingen de opname van voedingsstoffen kunnen verstoren.

“Als je calcium en magnesium aan water kunt toevoegen, is de kans groot dat ze beter worden opgenomen”, legt Naser uit.

Bronnen:

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close