*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Meer licht doet gezonder eten

0

De verlichting in een restaurant is van invloed op wat we bestellen. Hoe lichter het restaurant, hoe groter de kans dat we voor een gezonde maaltijd met minder calorieën kiezen. Dat is aangetoond in een studie van de Universiteit van Florida.

De onderzoekers keken naar de bestellingen van 160 klanten van vier restaurants op verschillende locaties. Een lunch of diner in een goed verlichte ruimte deed de kans om te kiezen voor gezonde producten, zoals gegrilde vis, groenten en kip met 16 tot 24% stijgen.

Een verklaring hiervoor zou kunnen zijn dat we met een heldere verlichting alerter zijn en daardoor gezondere keuzes maken. Daar is wel wat voor te zeggen, want als de gasten cafeïne kregen toegediend of een waarschuwingssignaal hoorden in een donkerder restaurant kozen ze ook voor minder calorierijke gerechten.

In een Amerikaanse studie uit 2012 is ook gebleken zachte muziek in een fastfoodrestaurant ervoor zorgde dat de klanten minder aten en met meer plezier.

Moeten we dat diner bij kaarslicht dan maar vergeten? Nee, want dat heeft ook zijn voordelen. Je bestelt weliswaar gerechten met meer calorieën, maar je eet langzamer en wat minder dan in restaurant met meer verlichting. Blijf alert en met een sfeervol muziekje erbij, komt het met die calorieën misschien toch nog goed.

Bron

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close