*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Kunnen granaatappels de verloren fontein van de jeugd zijn? De wetenschap denkt van wel (Video)

0

De granaatappel is een vruchtdragende bladverliezende struik in de familie Lythraceae, subfamilie Punicoideae, die tussen de 5 en 10 m lang wordt. De granaatappel is afkomstig uit de regio die zich uitstrekt van Iran tot Noord-India en wordt al sinds de oudheid in het Middellandse-Zeegebied gekweekt.

Een van de oudste bekende vruchten, gevonden in geschriften en artefacten van vele culturen en religies, de granaatappel (Punica granatum) is een oorspronkelijke inwoner van Perzië. Deze voedzame, antioxidantrijke vrucht is vereerd als een symbool van gezondheid, vruchtbaarheid en eeuwig leven. Er zijn velen die geloven dat granaatappels in de Hof van Eden waren. Misschien is dat waarom het zo’n wonderfruit is?

Granaatappelsap is het hele jaar door verkrijgbaar, maar u kunt van september tot januari verse granaatappels kopen in de meeste supermarkten. Wanneer granaatappels in een plastic zak worden bewaard, blijven ze maximaal 2 maanden houdbaar.

Van een stof die alleen in granaatappels wordt gevonden, punicalagin genaamd, is aangetoond dat het het hart en de bloedvaten ten goede komt. Punicalagin is de belangrijkste component die verantwoordelijk is voor de antioxidant- en gezondheidsvoordelen van granaatappel. Het verlaagt niet alleen cholesterol maar verlaagt ook de bloeddruk en verhoogt de snelheid waarmee hartblokkades (atherosclerose) wegsmelten.

Recent medisch onderzoek bestudeerde hartpatiënten met ernstige halsslagaderblokkades. Ze kregen een gram granaatappelsap elke dag gedurende een jaar. Niet alleen daalde de bloeddruk van de deelnemers met meer dan 12 procent, maar er was ook een vermindering van 30 procent in atherosclerotische plaque. Net zo verbazingwekkend, deelnemers die het granaatappelsap niet namen, zagen hun atherosclerotische plaque met 9 procent toenemen.

In andere onderzoeken is aangetoond dat krachtige antioxidantverbindingen in granaatappels de bloedplaatjesaggregatie verminderen en de bloeddruk van nature verlagen, factoren die zowel hartaanvallen als beroertes voorkomen. Granaatappels zijn niet alleen goed voor je hart en bloedvaten, maar ze hebben ook aangetoond borstkanker, prostaatkanker, darmkanker, leukemie te remmen en vasculaire veranderingen te voorkomen die tumorgroei bevorderen.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close