*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Koffie gekoppeld aan lager lichaamsvet bij vrouwen

0

Onderzoek wijst uit dat verbindingen in koffie anti-obesitas-eigenschappen kunnen hebben

Vrouwen die twee of drie kopjes koffie per dag drinken, blijken een lager totaal lichaams- en buikvet te hebben dan degenen die minder drinken, volgens een nieuwe studie gepubliceerd in The Journal of Nutrition.

Onderzoekers onderzochten gegevens van de National Health and Nutrition Examination Survey, georganiseerd door het Center for Disease Control (CDC) in de Verenigde Staten en keken naar de relatie tussen kopjes koffie per dag en zowel het totale lichaamsvetpercentage als de buik- of ‘romp’ ‘vet (adipositas).

Ze ontdekten dat vrouwen van 20-44 jaar die twee of drie kopjes koffie per dag dronken, de laagste adipositas hadden, 3,4% lager dan mensen die geen koffie dronken. Onder vrouwen tussen de 45 en 69 jaar hadden degenen die vier of meer kopjes dronken een adipositaspercentage van 4,1% lager.

Over het algemeen was het gemiddelde totale lichaamsvetpercentage 2,8% lager bij vrouwen van alle leeftijden die twee of drie kopjes koffie per dag dronken.

De bevindingen waren consistent of de geconsumeerde koffie cafeïnehoudend of cafeïnevrij was, en onder rokers / niet-rokers en mensen met chronische ziekten in vergelijking met mensen met een goede gezondheid.

Bij mannen was de relatie minder significant, hoewel mannen van 20-44 jaar die twee of drie kopjes per dag dronken 1,3% minder totaal vet en 1,8% minder stamvet hadden dan degenen die geen koffie consumeerden.

Jaarlijks wordt wereldwijd ongeveer 7 miljoen ton koffie geconsumeerd.

Dr. Lee Smith, lezer in volksgezondheid aan de Anglia Ruskin University en hoofdauteur van de studie, zei: “Ons onderzoek suggereert dat er in koffie andere bioactieve stoffen dan cafeïne kunnen zitten die het gewicht reguleren en die mogelijk kunnen worden gebruikt als middelen tegen obesitas .

“Het kan zijn dat koffie, of de effectieve ingrediënten ervan, kunnen worden geïntegreerd in een strategie voor gezonde voeding om de last van chronische aandoeningen die verband houden met de obesitas-epidemie te verminderen.

“Het is belangrijk om de bevindingen van dit onderzoek te interpreteren in het licht van de beperkingen ervan – het onderzoek bevond zich op een specifiek tijdstip, dus trends kunnen niet worden vastgesteld. We geloven echter niet dat het gewicht van iemand zijn of haar koffieconsumptie waarschijnlijk zal beïnvloeden. ”

Bronnen:

Anglia Ruskin University
Journal Article

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat