*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Is water met koolzuur wel of niet slecht voor jou gezondheid? (Onderzoek)

0

We denken misschien allemaal gezond te zijn als we een Spa rood bestellen, maar dit valt best wel tegen.. Er zijn volgens onderzoeken namelijk twee belangrijke redenen waarom bruisend water dus minder gezond is dan ‘normaal’ water.

Ten eerste is het koolzuur dat aan het water is toegevoegd schadelijk voor de tanden, zegt tandarts Adam Throne in de Daily Mail. Het tast het glazuur aan waardoor je sneller gele tanden krijgt en een minder sterk gebit.

Een Amerikaanse collega denkt echter dat het wel wat meevalt en stelt dat het vooral om drankjes gaat waar een smaak aan is toegevoegd, schrijft de New York Post. Oppassen dus voor water met een smaakje.

Een ander opvallend negatief effect van bruisend water is echter dat je er dik van kunt worden, ondanks het feit dat er geen calorieën in zitten. Dit komt doordat je door het drinken van water met koolzuur eerder een hongerig gevoel krijgt dan wanneer je gewoon water drinkt. Het koolzuur triggert namelijk je ‘honger hormoon’. Hierdoor ga je meer eten dan wanneer je gewoon water zou hebben gedronken. Uit onderzoek blijkt dat mensen die bruisend water bij het ontbijt dronken het hongerhormoonpeil zes keer hoger was dan bij mensen die gewoon water dronken.

Gewoon water is dus beter dan bruisend water, maar we willen er wel bij vermelden dat bruisend water natuurlijk al stukken gezonder is dan frisdrank.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close