*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Intermitterend vasten vermindert uw risico op diabetes en hartaandoeningen

0

Naarmate meer en meer mensen zich bewust worden van de gevaren van overgewicht, is de markt voor gewichtsverlies of ‘dieetcontrole’ uitgegroeid tot een industrie met miljarden dollars. Mensen proberen altijd nieuwe diëten of afslankproducten om een ​​paar extra (ongewenste) kilo’s af te scheren. In plaats van calorieën drastisch te beperken of alles waar je van houdt op te geven, vinden velen echter geweldige resultaten in een concept dat intermitterend vasten wordt genoemd.

Volgens een recente studie kan een type intermitterend vasten, bekend als “tijdgebonden eten”, het antwoord zijn op gewichtsverlies en een betere gezondheid. Deze studie suggereerde dat het beperken van je eten tot 10 uur per dag kan leiden tot afvallen, buikvet verminderen en een verbetering van veel risicofactoren voor ernstige aandoeningen zoals hoge cholesterol, hoge bloeddruk en hoge bloedsuikerspiegel.

Intermitterend vasten heeft waarde voor mensen die lijden aan het metabool syndroom

Onderzoekers hebben specifiek onderzocht wat intermitterend vasten zou doen voor personen met het metabool syndroom, dus de studie omvatte 19 mensen – waaronder zes vrouwen en dertien mannen die allemaal metabool syndroom hadden.

Elke persoon nam deel aan het tijdsbestekplan van 10 uur en toen de studie begon, namen de meeste deelnemers bloeddrukmedicijnen, statines of beide. Vóór het begin van de studie was het gemiddelde eetvenster voor deze personen meer dan 14 uur per dag.

Tijdens de drie maanden durende proef aten patiënten slechts 10 uur per dag en sloegen ze geen ontbijt of diner over maar pasten ze die maaltijden alleen aan om aan dit eetschema te voldoen. Als ze niet aten, werden ze aangemoedigd om meer water te drinken.

Er deden zich geen bijwerkingen voor tijdens het onderzoek en na het onderzoek verloren patiënten niet alleen vet en lichaamsgewicht, maar zagen ze ook een daling van hun bloeddruk en slechte cholesterolwaarden. Insuline en bloedsuikerspiegel verbeterden ook.

Personen met het metabool syndroom hebben aanzienlijk meer kans om aandoeningen zoals hartaandoeningen en diabetes te ontwikkelen. Deze kortetermijnverbeteringen bij intermitterend vasten waren bemoedigend voor degenen die willen afvallen en hun risico op hartaandoeningen en andere ernstige gezondheidsproblemen willen verminderen.

Gezondheidsvoordelen die veel verder gaan dan wat ‘normaal wordt verwacht’

Het interessante van deze studie was dat de voordelen voor de gezondheid verder gingen dan normaal wordt verwacht bij de deelnemers in termen van gewichtsverlies.

Deelnemers verloren gemiddeld ongeveer 3% van hun gewicht, maar zagen hun LDL-cholesterolgehalte met 11% dalen. Normaal gesproken beveelt de National Lipid Association een gewichtsverlies van 5% aan voor een vermindering van 3-5% van slechte cholesterol. Afgezien van deze verbazingwekkende daling van LDL-cholesterol, genoten deelnemers van significante bloeddrukverbeteringen en een opmerkelijke vermindering van hun hemoglobine A1C.

Hoewel het niet duidelijk was wat de extra gezondheidsverbeteringen veroorzaakte, geloven onderzoekers dat het het effect van tijdgebonden eten op het metabolisme zou kunnen zijn. Metabolisme is gekoppeld aan de interne circadiane ritmes van het lichaam, en door voedselinname af te stemmen op de normale ritmes van het lichaam, kan dit resulteren in een gezonder metabolisme.

Hoewel ze deze vragen niet volledig met het onderzoek konden beantwoorden, zijn ze van mening dat het verder onderzoek naar de voordelen voor de gezondheid van intermitterend vasten rechtvaardigt.

Vergeet niet: hoewel intermitterend vasten veelbelovend is als een interventie voor het metabool syndroom, praat altijd met uw (integratieve) arts voordat u aan een nieuw eetplan begint.

Bronnen:

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat