*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Hoeveel u traint, onthult een verrassende waarheid over uw toekomstige gezondheid, zegt nieuw onderzoek

0

Het is moeilijk om ruzie te maken met iedereen die zegt dat bewegen goed is voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid. We weten zelfs dat regelmatig sporten uw risico op vroege dood vermindert, u beschermt tegen chronische ziekten zoals obesitas en hartaandoeningen en in veel gevallen zelfs depressie even effectief verlicht als antidepressiva – maar zonder al die ongewenste bijwerkingen!

Het zal je misschien verbazen dat je fysiek betrouwbaarder bent voor het voorspellen van je risico op vroegtijdig overlijden in vergelijking met andere factoren waarvan bekend is dat ze van invloed zijn op de levensduur van mensen. In een nieuw gepubliceerd artikel delen onderzoekers van John Hopkins in Baltimore hun verrassend en inzichtelijk nieuws over sterfte, lichaamsbeweging en draagbare technologie.

Ben je fysiek actief genoeg? Deze gegevens mogen niet worden genegeerd

De nieuwe studie, die in augustus 2019 werd gepubliceerd in The Journal of Gerontology: Medical Sciences, keek naar gegevens van een bekend cohort van bijna 3.000 Amerikaanse volwassenen genaamd National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES), die werd uitgevoerd in 2003 -2004 en 2005–2006. De onderzoekers van het onderzoek keken naar meer dan 30 voorspellers van 5-jarige sterfte door alle oorzaken, waaronder medische geschiedenis, tabaksgebruik, alcoholgebruik en – je raadt het al – lichamelijke activiteitsniveaus.

Na het analyseren van de gegevens, bepaalden de onderzoekers dat hoeveel dagelijkse fysieke activiteit een persoon krijgt (gemeten via activiteitstrackers die gedurende zeven dagen door deelnemers werden gedragen) 30% nauwkeuriger was als voorspeller van vroege dood! Bovendien waren fysieke activiteitsniveaus 40% nauwkeuriger dan andere voorspellende factoren zoals kanker of beroerte geschiedenis.

Waarom is dit onderzoek zo belangrijk? Overweeg deze twee punten:

Mensen ‘begrijpen’ dat roken slecht voor je is, en dit toegenomen bewustzijn lijkt de rookpercentages positief te beïnvloeden. Vorig jaar zeiden de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) dat minder Amerikanen roken dan ooit (hoewel ongeveer 38 miljoen Amerikanen nog steeds niet stoppen met deze levensbedreigende gewoonte).

Uit onderzoek blijkt echter dat minder dan 5% van de volwassenen minstens 30 minuten per dag lichamelijke activiteit krijgt!

Het is mogelijk dat niet genoeg mensen volledig begrijpen hoe belangrijk dagelijkse fysieke activiteit is voor het verbeteren van de levensduur en het maximaliseren van de kwaliteit van leven, daarom moet er meer onderzoek worden gedaan om deze gegevens verder te verduidelijken en te helpen bij het optimaliseren van bewustmakingscampagnes voor de volksgezondheid.

Over het algemeen ondersteunt dit onderzoek een duidelijk verband tussen fysieke activiteitsniveaus en het risico op vroegtijdig overlijden. De onderzoekers suggereren ook dat hun gegevens “het belang onderstrepen van draagbare technologie voor het leveren van reproduceerbare, onpartijdige en prognostische biomarkers van gezondheid.”

En in tegenstelling tot leeftijd of genetica, is lichamelijke activiteit een aanpasbare risicofactor – u kunt er iets aan doen!

Hoeveel beweging heb je nodig? Hier is een ruwe gids + 5 tips om actiever te worden

Volgens de richtlijnen voor lichaamsbeweging voor Amerikanen moeten volwassenen elke week minimaal 150 minuten matig intensieve aerobe oefeningen krijgen. Dat betekent op de meeste dagen ongeveer 30 minuten trainen op een intensiteitsniveau waarop u nog steeds kunt praten, maar met een beetje meer moeite dan normaal.

Betekent dit dat je elke dag 30+ minuten in de sportschool moet besteden? Niet noodzakelijk!

Probeer deze vijf tips om uw dagelijkse fysieke activiteitsniveau op te voeren en uw risico op een vroege dood te verminderen:

Je oefening hoeft niet allemaal tegelijk te komen. Als het beter past bij uw schema en voorkeuren, probeer dan gedurende drie periodes van 10 minuten van activiteit gedurende de dag.
Neem de trap!
Neem uw telefoontjes onderweg mee – bijvoorbeeld tijdens het wandelen of fietsen op een ligfiets.
Doe mee met een klas of vind een trainingsmaatje – studies tonen aan dat dit je kan helpen met een grotere regelmaat en intensiteit te trainen.
Download die activiteitstracker. De studie die in dit artikel (en andere) wordt genoemd, suggereert dat het dragen van een activity tracker zoals een stappenteller je kan motiveren om gedurende de dag meer te bewegen.

Bronnen:

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat