*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Hoe rijst te koken met kokosolie om meer vet verbranden en de helft van de calorieën te absorberen!

0

De werkelijkheid over ons gewichtsverlies is zo veel meer dan het oude gezegde “calorieën erin, calorieën eruit”. Het is een feit dat met name Amerikanen te veel eten, wat wordt bevestigd door de cjfers van de USDA.
Uit hun statistieken blijkt dat Amerikanen het dubbele consumeren aan calorieën dan nodig is op een dagelijkse basis, of ongeveer 500 calorieën meer, dat is veel. Met andere woorden, 20% meer sinds 1970. Geen wonder dat de Amerikanen zo vaak overgewicht hebben.

Sudhair James van het College van Chemische Wetenschappen in Sri Lanka, vond een nieuwe manier voor het koken van rijst, waarvan wordt verondersteld dat door de absorptie van calorieën deze met 50-60% worden verminderd, en dee methode demonstreerde hij op de National Meeting & Exposition van de American Chemical Society ( ACS).

Blijkbaar wist hij van de rijst een resistent zetmeel te maken dat suiker of zetmeel absorptie kan weerstaan en uit de bloedbaan te houden. Rijst, evenals andere zetmeel soorten, zijn zeer verteerbaar en hun omzetting in suiker (glucose) in het bloed is erg snel.

Een groot deel van het zetmeel wordt opgeslagen in de vorm van glycogeen in de lever en spieren, terwijl de extra glucose wordt opgeslagen als vet dat leidt tot obesitas en andere gezondheidsproblemen. Indien het zetmeel resistent is, zal het niet worden verteerd in de dunne darm, maar het zal veranderen in voedsel voor de goede microben in de dikke darm. Hierdoor wordt de kans op resterend overmatige glucose in het bloed verlaagd, en de dikke darm cellen worden gezonder. Resistent zetmeel is ook goed voor natuurlijke vetverbranding en gezonde eliminatie.

Het geheime ingrediënt is kokosolie

De werkwijze van het verhogen van het resistente zetmeelgehalte in rijst is snel en eenvoudig:

Los 1 theelepel kokosolie op in kokend water, goed roeren en voeg een half kopje rijst toe.
Laat het sudderen tot de rijst goed is gekookt, wat ongeveer 40 minuten in beslag neemt, of op basis van onderzoek ongeveer 20-25 minuten.
Zet het hierna in de koelkast en laat het staan gedurende 12 uur.
Hoewel dit misschien lijkt op een restje, kan het van groot nut zijn voor mensen met een gewicht of bloedsuiker probleem.

Deze techniek geeft 10 maal meer resistent zetmeelgehalte dan de traditionele rijst.

Hoe het werkt

James verklaart dat op het punt van koken, kokosolie in de zetmeelkorrels gaat zitten, waardoor de suiker resistent wordt tegen enzymen in het spijsverteringskanaal, waardoor wordt voorkomen dat het wordt afgebroken en verteerd.

Het zetmeel is gebonden aan moleculen aan de buitenkant van de rijst tijdens de 12 uren afkoelen, waardoor rijst suiker resistent zetmeel wordt. Als je de rijst opwarmt, zal het geen effect hebben op de resistente zetmeel niveaus.

Er zijn aantal andere onderzoeken met als doel om te zien of er een specifiek type rijst bestaat die maximale vermindering van calorieën kan opleveren, en andere soorten olie die hetzelfde effect als kokosolie zouden kunnen bereiken.

Dit klinkt misschien perfect voor rijst-liefhebbers, maar wees je ervan bewust dat te veel ervan eten de bloedsuikerspiegel kan verstoren. Er zijn verschillende voedzame voedingsmiddelen die als bijgerechten kunnen worden gebruikt voor de maaltijden, zoals zoete aardappelen, bloemkool, quinoa, squash, groene bladgroenten, gerst, en champignons.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close