*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Hoe lang moet je vasten voor gewichtsverlies?

0

Twee dagelijkse vastendiëten, ook wel tijdgebonden voedingsdiëten genoemd, zijn effectief voor gewichtsverlies, volgens een nieuwe studie gepubliceerd door onderzoekers van de University of Illinois in Chicago.

De studie rapporteerde resultaten van een klinisch onderzoek waarin een 4 uur durende voeding met beperkte tijd en een 6 uur durende voeding vergeleken werden met een controlegroep.

“Dit is de eerste klinische proef bij mensen om de effecten van twee populaire vormen van tijdgebonden voeding op lichaamsgewicht en cardiometabole risicofactoren te vergelijken”, zegt Krista Varady, hoogleraar voeding aan het UIC College of Applied Health Sciences en corresponderend auteur van de verhaal.

Deelnemers aan de 4 uur durende dieetgroep met beperkte voeding werd gevraagd om alleen tussen 13.00 uur te eten. en 17:00 uur Deelnemers aan de 6 uur durende dieetgroep met beperkte voeding werd gevraagd om alleen tussen 13.00 uur te eten. en 19:00 uur

In beide studiegroepen mochten de patiënten eten wat ze wilden tijdens de eetperiode van 4 uur of 6 uur. Tijdens de vastenuren kregen de deelnemers de instructie om alleen water of calorievrije dranken te drinken. In de controlegroep kregen de deelnemers de instructie om hun gewicht te behouden en hun dieet of fysieke activiteit niet te veranderen.

De deelnemers werden gedurende 10 weken gevolgd terwijl gewicht, insulineresistentie, oxidatieve stress, bloeddruk, LDL-cholesterol, HDL-cholesterol, triglyceriden en ontstekingsmarkers werden gevolgd.

De studie, gepubliceerd in Cell Metabolism, ontdekte dat deelnemers aan beide dagelijkse vastengroepen de calorie-inname elke dag met ongeveer 550 calorieën verminderden door simpelweg zich aan het schema te houden en ongeveer 3% van hun lichaamsgewicht verloren. De onderzoekers ontdekten ook dat de insulineresistentie en de oxidatieve stressniveaus bij deelnemers aan de studiegroepen waren verminderd in vergelijking met de controlegroep. Er was geen effect op de bloeddruk, LDL-cholesterol, HDL-cholesterol of triglyceriden.

Er was ook geen significant verschil in gewichtsverlies of cardiometabole risicofactoren tussen de dieetgroepen van 4 uur en 6 uur.

“De bevindingen van deze studie zijn veelbelovend en versterken wat we in andere studies hebben gezien – vasten diëten zijn een haalbare optie voor mensen die willen afvallen, vooral voor mensen die geen calorieën willen tellen of andere diëten willen vinden die vermoeiend zijn. ‘, Zei Varady. “Het zegt ook dat er geen extra gewichtsverlies was voor mensen die langer vastten – tot we verdere studies hebben die de twee diëten rechtstreeks vergelijken of de optimale tijd voor vasten willen bestuderen, suggereren deze resultaten dat de 6 uur durende variant misschien het meest logisch is voor de meeste mensen die een dagelijks vastendieet willen volgen. ‘

Bronnen:

University of Chicago at Illinois
Journal Article

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat