*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Hoe kom je van je buikje af?

0

Voor veel mensen is de buik het probleemgebied bij het afvallen. Een klein buikje is vaak 1 van de laatste dingen die blijft bestaan ondanks dat je een gezond gewicht hebt en veel sport. Buikvet is het meest ongezonde vet van alles en zegt veel over je gezondheid. Hoe kom je van je buikje af? In dit artikel lees je tips over hoe je van je zwembandje af komt. Want ja, ook wanneer je aanleg hebt voor een buikje kun je wel van je buikje afkomen!

Allereerst is het belangrijk om te beseffen dat het niet mogelijk is om plaatselijk vet of gewicht te verliezen. Dus hoeveel sit-ups je ook doet, en hoe vaak je ook gaat buikdansen, uiteindelijk zorgt alleen dat er niet voor dat je een platte buik zult krijgen. Natuurlijk hebben buikspieroefeningen wel zin. Je kweekt daarmee buikspieren (en spieren verbruiken meer calorieën dan vet waardoor je dus af zult vallen). Maar deze buikspieren zullen je buikvet niet doen verdwijnen. De spieren zullen gewoon onder het buikvet blijven zitten. Het kan dus zelfs zo zijn dat wanneer je begint met sporten je buikspieren kweekt waardoor het lijkt alsof je buik groter wordt. In werkelijkheid is dat alleen maar goed omdat je spieren groeien, en dus niet de hoeveelheid vet op je buik.

Maar dat betekent dus niet dat je niet van je buikje af kunt komen. Want de grootte van je buik heeft alles te maken met je vetpercentage. Hoe lager je vetpercentage, hoe kleiner je buik. Een laag vetpercentage krijg je door veel te sporten, zowel cardio- als krachttraining en door vooral gezond te eten. Men zegt niet voor niets: ‘abs are made in the kitchen’. Naar het het Nederlands vertaald: ‘buikspieren worden gemaakt in de keuken’. Voeding is ontzettend belangrijk. Hoe hard je ook sport, wanneer je ongezond eet, krijg je nooit een afgetraind lichaam met zichtbare spieren. Nummer 1 prioriteit moet dus zijn om gezond te eten en je vetpercentage naar beneden te krijgen.

Wat is dan gezond eten?
Eten om je vetpercentage te verlagen doe je niet door minder vetten te eten, integendeel: onverzadigde vetten (te vinden innoten en avocado) zijn juist gezond. Zorg voor voeding die voor 30% uit eiwitten bestaat, voor 20% uit vet en voor 50% uit koolhydraten. Dat is een ideaal dieet voor het verliezen van vet.

Maar naast gezonde voeding moet je natuurlijk ook sporten. Met name spieropbouw is belangrijk. Spieren verbruiken namelijk meer energie dan vet en nemen bovendien minder plaats in beslag. Lees ook dit artikel over de voordelen van krachttraining. Met meer spieren zul je dus ook automatisch meer vet verliezen. Ook buikvet! Hoe hardnekkig buikvet ook kan zijn, de aanhouder wint! Blijven volhouden dus. Uiteindelijk zal ook je buik verdwijnen!

Bron

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close