*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Hoe kaneelmelk te maken voor gewichtsverlies en een gezondere huid

0

Een glas warme melk drinken voordat je naar bed gaat, is een ongelooflijk ontspannende en gezonde routine, en als je er kaneel aan toevoegt, zul je de genezende eigenschappen van de drank versterken.

Kaneelmelk is een van de gezondste dranken die je dagelijks kunt consumeren. Deze specerij is al eeuwen populair en dateert al in het oude Egypte en is afgeleid van de binnenschors van kaneelbomen. Wanneer de schors opdroogt, beginnen kaneelstroken te krullen tot rollen, die daarna tot poeder worden vermalen.
De twee meest populaire kaneelsoorten zijn Ceylon-kaneel (bekend als “echte” kaneel) en cassia-kaneel. Het geweldige aroma en de smaak van kaneel komen van het olieachtige deel van de plant, dat rijk is aan kaneelaldehyde.

Volgens Dr. Josh Axe, DC, DMN, CNS:

“Interessant genoeg hebben onderzoekers ontdekt dat kaneel nummer 1 is van de 26 meest populaire kruiden en specerijen ter wereld wat betreft de beschermende antioxidantniveaus. Het heeft ook een breed scala aan andere gezondheidsvoordelen, waaronder antibacteriële, schimmelwerende en anti-diabetische eigenschappen.

Onderzoekers hebben geconcludeerd dat kaneelgezondheidsvoordelen kunnen worden verkregen in de vorm van zijn pure schors, etherische oliën, in gemalen kruidenvorm (wat schorspoeder is) of in extractvorm wanneer de speciale fenolverbindingen, flavonoïden en antioxidanten zijn geïsoleerd.
Deze verbindingen maken van kaneel een van de heilzaamste specerijen op aarde, waardoor het antioxiderende, ontstekingsremmende, anti-diabetische, anti-microbiële, immuniteitsverhogende en potentiële kanker- en hartziektebeschermende eigenschappen heeft. “

Dit geweldige kruid bestrijdt ontstekingen in het lichaam en verlaagt de niveaus van totaal cholesterol, LDL-cholesterol en triglyceriden terwijl de niveaus van HDL-cholesterol behouden blijven.

Kaneel is rijk aan antioxidanten, zoals polyfenolen, die schade door vrije radicalen en vroegtijdige huidveroudering voorkomen.

Kaneel is rijk aan twee verbindingen die de ophoping van het tau-eiwit in de hersenen voorkomen, een marker van Alzheimer. Studies hebben ook aangetoond dat het neuronen beschermt, de motorische functie verbetert en de niveaus van neurotransmitters stabiliseert.

Kaneel helpt bij diabetes en vermindert de insulineresistentie, een vitaal hormoon dat de stofwisseling reguleert en de bloedsuikerspiegel vanuit de bloedbaan naar de cellen transporteert om als energie te worden gebruikt.

Kaneelmelk is daarom een ​​heerlijke manier om al deze voordelen van kaneel te plukken, dus hier is hoe het te bereiden:
ingrediënten:

1/4 theelepel kaneelpoeder (biologisch, licht verwerkt)
een kopje warme melk
Honing (naar smaak)
Vanille-extract (optioneel)

instructies:

Voeg kaneel toe aan de melk, zoet met honing en verrijk de smaak met het vanille-extract.

Drink het terwijl het warm is en geniet ervan!

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close