*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Hete thee in de zomer ?! Hier is waarom je het zou moeten proberen!

0

De zomer staat voor de deur! Toen ik dit weekend hielp met het aanleggen van de tuin, begon ik me echt warm te voelen. Toen ik naar binnen ging, pakte ik meteen een glas ijskoud water. Ik had trek in kruidenthee, maar had geen zin om iets te maken omdat het zo warm was. Maar het blijkt dat hete thee gunstig is, zelfs als het warmer is! Je kunt ook genieten van thee gemaakt met enkele van je favoriete zomerbloemen en fruit, zoals kalmerende kamille-thee, perzik-citrusthee, hibiscusthee of zelfs een bes-citrusthee.

Hete thee heeft een natuurlijk rustgevend effect op het lichaam en kan je zelfs helpen af ​​te koelen! Ik weet het, ik was ook verrast. Ik ben een grote fan van de meeste theesoorten en het is zeldzaam om er een te vinden die ik niet lekker vind. Het blijkt dat volgens onderzoek en de internationale voedselpraktijken van mensen die in veel hete landen wonen, het drinken van hete thee in de zomer een groter verkoelend effect op ons lichaam heeft dan een ijskoud brouwsel. Wie weet?

“In Marokko, waar de temperaturen in sommige delen in de zomer oplopen tot 49,6 graden Celsius, hebben mensen de neiging gloeiend hete glazen muntthee te drinken”, zegt Anika Rouf, een geaccrediteerde praktiserende diëtiste. Hete thee wordt ook vaak genoten in warme omstandigheden in heel India, Maleisië, Thailand, Turkije, Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië en Zuid-Afrika.

“Deze praktijk lijkt misschien heel vreemd voor sommigen van ons die in Nederland wonen, want als het al warm is, waarom zou iemand dan een warme drank willen drinken? Maar in sommige landen is er een overtuiging dat je in de hitte vuur met vuur bestrijdt, ‘zei Rouf. ‘Dus in de zomer drinken ze hete thee om af te koelen. Hierdoor wordt er zweet geproduceerd en verliest je lichaam warmte. ”

In één onderzoek testte onderzoek uitgevoerd door de Scandinavian Physiological Society en gepubliceerd in het tijdschrift Acta Physiologica in 2012 of het drinken van hete vloeistoffen in de zomer je helpt af te koelen. De onderzoekers onderzochten de lichaamswarmteopslag van negen mannen na fysieke activiteit en gemeten aan de hand van hun fysieke reactie op drinkvloeistoffen van verschillende temperaturen. De resultaten van de studie lieten zien dat de deelnemers meer lichaamswarmte verloren – en in het algemeen afkoelden – wanneer ze hete vloeistoffen dronken in vergelijking met wanneer ze koude vloeistoffen dronken.

De auteurs zeiden dat de reden waarom warme dranken ons afkoelen, is dat ze de thermosensoren van het lichaam stimuleren, waardoor we gaan zweten, lichaamswarmte verliezen en afkoelen.

“… De opslag van lichaamswarmte is lager bij inname van warm water, waarschijnlijk vanwege onevenredige modulaties in de zweetproductie als gevolg van warmgevoelige thermosensoren in de slokdarm / maag”, aldus de studie.

Als je geen zin hebt om hete thee te drinken om af te koelen, begrijp ik dat! Het lijkt raar, maar het kan werken. Dus als je zin hebt in een kopje thee, geniet er dan van in plaats van je zorgen te maken of het de “geschikte” drank is voor de gelegenheid of temperatuur. Ik weet dat ik dat vanaf nu zal doen!

Thee heeft zoveel therapeutische voordelen voor lichaam en geest dat het moeilijk is om nee te zeggen tegen een kopje. We hebben veel geschreven over thee en het positieve effect op ons.

Zoek een thee waar je van houdt en zet hem wanneer je maar wilt. Onze fysiologie is gemaakt voor warme dranken. Als je je eigen theemengsels wilt maken, lees dan het onderstaande artikel over manieren om te beginnen met het kweken van je eigen kruiden:

Het drinken van thee zal je ook helpen om deze zomer gehydrateerd te blijven wanneer de temperaturen echt beginnen te stijgen. Als je in de zomer gewoon niet aan boord kunt komen met het drinken van hete thee, probeer dan je favoriete thee te zetten en zet hem dan in de koelkast om af te koelen. Dan kun je het nog steeds koud drinken.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close