*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Het toevoegen van meer choline via de voeding kan het risico op dementie verminderen

0

Meerdere onderzoeken hebben gesuggereerd dat choline, een essentiële voedingsstof die in eieren en vlees wordt aangetroffen, een belangrijke rol kan spelen bij het op afstand houden van cognitieve achteruitgang. Maar bewijs om deze connectie te ondersteunen, is onderzoekers al geruime tijd ontgaan.

In een recent artikel, gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition, hebben onderzoekers van de University of Eastern Finland vastgesteld dat het nemen van fosfatidylcholine (PC), de chemische voorloper van choline, leidt tot een verminderd risico op dementie bij mannen van middelbare en oudere leeftijd – de eerste in zijn soort om deze connectie te onderstrepen.

Hogere choline-inname gekoppeld aan verminderd risico op dementie

Om het verband tussen de inname van choline en het risico op dementie te begrijpen, bestudeerde het team de gegevens van 2497 Finse mannen van 42-60 jaar die geen tekenen van dementie vertoonden.

De steekproef van de populatie was onderzocht van 1984 tot 1989 als onderdeel van de lopende Kuopio Ischemic Heart Disease Risk Factor Study. Het was ontworpen om risicofactoren voor hart- en vaatziekten te onderzoeken in een willekeurige steekproef van mannen uit de stad Kuopio in het oosten van Finland.

De onderzochte gegevens bevatten informatie over het dieet, de voeding en levensstijl van de deelnemers. Het team haalde na een follow-up periode van bijna 22 jaar ook de ziekenhuisgegevens van de deelnemers uit de Finse gezondheidsregisters om te controleren op mogelijke diagnoses van dementie en de ziekte van Alzheimer.

Bij onderzoek van deze gecombineerde gegevens ontdekten de onderzoekers dat deelnemers met de hoogste inname van pc uit voedingsmiddelen zoals eieren en vlees een 28 procent lager risico op dementie hadden in vergelijking met degenen met de laagste inname.

In 1988 voltooide een subset van 482 deelnemers ook vijf verschillende tests die waren ontworpen om hun cognitieve prestaties te meten. Het team ontdekte dat deelnemers aan deze subset met de hoogste inname van pc beter presteerden in de tests. Bij driehonderd zevenendertig deelnemers was volgens hun ziekenhuisgegevens de diagnose dementie vastgesteld.

Op basis van hun bevindingen concludeerden de onderzoekers dus dat een hoge PC-inname gekoppeld is aan een verminderd risico op dementie en betere cognitieve prestaties. Daarom kan het verhogen van de inname van choline het risico op dementie helpen verminderen.

Andere voedingsstoffen en verbindingen die dementie helpen voorkomen

Volgens recente rapporten van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) lijden momenteel wereldwijd ongeveer 50 miljoen mensen aan een neurologische aandoening die tot dementie heeft geleid.

Er is geen algemeen aanvaarde remedie voor dementie of de neurologische aandoeningen waarmee het vaak wordt geassocieerd. Om deze reden is het cruciaal om het begin ervan zo snel mogelijk te beteugelen.

Zoals de huidige studies suggereren, kan een goede voeding en voeding de hersenen helpen beschermen tegen mentale beperkingen. Hier zijn enkele van de beste voedingsstoffen en verbindingen voor de gezondheid van de hersenen naast choline.

Omega-3 vetzuren

Omega-3-vetzuren in vissen zoals zalm, haring en sardines helpen de hersenen te beschermen tegen ontstekingen en cellulaire schade. Omega-3’s verbeteren ook de hersenfunctie en dragen bij aan de ontwikkeling van de hersenen. Plantaardige bronnen van omega-3 vetzuren zijn onder meer chiazaad, walnoten, spruitjes en lijnzaadolie.

Flavonoïden

Groenten en fruit bevatten plantaardige stoffen die flavonoïden worden genoemd. Van deze organische verbindingen is bekend dat ze sterke antioxiderende activiteiten vertonen tegen ontstekingen die hersencellen kunnen beschadigen en de algehele gezondheid van de hersenen kunnen schaden. Flavonoïden beschermen de hersenen ook tegen opbouw van tandplak, wat verband houdt met de ziekte van Alzheimer. Om de beschermende effecten van flavonoïden te maximaliseren, eet je meer bessen, groene salades en kleurrijk voedsel zoals pompoen en druiven.

Vitamine E

Vitamine E wordt geprezen vanwege de gunstige effecten op de gezondheid van de huid. Maar deze krachtige antioxidant kan ook de progressie van de ziekte van Alzheimer tegenhouden. Het kan zelfs het risico op een beroerte en andere neurologische aandoeningen zoals de ziekte van Parkinson minimaliseren. Voedingsmiddelen rijk aan vitamine E  zijn noten, zaden en plantaardige oliën.

Een goede voeding kan de hersenen beschermen tegen mentale beperkingen. Eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan choline en andere hersenversterkende voedingsstoffen als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet om het risico op dementie zoveel mogelijk te beperken.

Bronnen:

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close