*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Het drinken van grapefruitsap vermindert de verharding van de slagaders, voorkomt hartziekten en beroertes

0

Hartziekte doodt jaarlijks meer dan zeshonderdduizend Amerikanen en volgens de Centers for Disease Control and Prevention ervaart één Amerikaan elke 43 seconden een hartaanval.

Iedereen die een standaard westers dieet eet, loopt het risico hartziekten te ontwikkelen, maar gelukkig zijn er natuurlijke manieren om dit risico te verlagen.

Onderzoekers hebben ontdekt dat een glas grapefruitsap dagelijks de bloedvaten gezond houdt en de gezondheid van het hart verbetert. Deze studie werd gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition en ontdekte dat fytochemicaliën in citrusvruchten, bekend als flavononen, gezondere bloedvaten bevorderen en de bloedcirculatie verbeteren.

Bovendien onderzochten onderzoekers van het Franse Nationale Instituut voor Landbouwonderzoek in Frankrijk de effecten van de consumptie van grapefruitsap op de bloedvaten van 48 vrouwen, 50-65 jaar oud.

Ze werden verdeeld in twee groepen, en de eerste kreeg een halve pint grapefruitsap, dat rijk is aan flavanones, en de tweede groep kreeg een soortgelijke sapdrank zonder flavanones.

Onderzoekers evalueerden de bloedvaten van deelnemers na 6 maanden, via een methode genaamd flow-gemedieerde dilatatie, die de flexibiliteit en elasticiteit van de wanden van de slagader meet.

De bevindingen toonden aan dat mensen die grapefruitsap dronken een significante verbetering van hun cardiovasculaire gezondheid hadden, terwijl de andere groep geen veranderingen ervoer.

Grapefruitsap is een gezonde drank met een uniek aroma en een beetje bittere of zure smaak, en tal van voedingsstoffen. Het kan thuis op een eenvoudige manier worden bereid.

Je kunt ook het volgende recept proberen:

Het perfecte zelfgemaakte grapefruitsap

ingrediënten:

3 grote grapefruits
1 eetlepel gembersap
4-5 muntblaadjes
1 theelepel honing (optioneel)

instructies:

Was de grapefruits en snijd ze doormidden. Pers ze vervolgens in een sapcentrifuge en giet het sap in een glas. Rasp een stomp verse gember, voeg wat water toe en pers uit om het gembersap te bereiden. Voeg vervolgens het gembersap en het muntblaadje toe aan het glas. Zoet met honing. Laat het minstens een uur in de koelkast staan.

 

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close