*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Het breinverhogende potentieel van zure kersensap

0

Een recent onderzoek door wetenschappers van de Universiteit van Delaware (UD) heeft uitgewezen dat het drinken van kersensap gunstige effecten heeft op het geheugen. Gepubliceerd in het tijdschrift Food & Nutrition, toonde het aan dat het dagelijks drinken van zure kersensap gedurende 12 weken de cognitieve functie verbeterde bij volwassenen van 65 tot 80 jaar.

Suppletie met zure kersensap kan de cognitieve prestaties bij oudere volwassenen verbeteren

Hoofdauteur Chai Sheau Ching en collega’s hadden eerder de gunstige effecten van antioxidanten met zure kersen, zoals melanine, melatonine en anthocyanine, op hoge bloeddruk en cholesterol waargenomen.

Het team ontdekte met name dat het drinken van sap gemaakt van Montmorency-zure kersen, de meest voorkomende kersen in de Verenigde Staten, de systolische bloeddruk hielp verlagen, ontstekingen bestreed en de schadelijke effecten van oxidatieve stress neutraliseerde.

Op basis van deze eerdere bevindingen speculeerde het team dat de antioxidanten in zure kersen ook neuroprotectieve effecten op de hersenen zouden kunnen uitoefenen en de cognitieve vaardigheden bij oudere volwassenen zouden verbeteren.

Om hun hypothese te testen, vroeg het team 37 volwassenen, tussen de 65 en 80 jaar oud, om 16 gram Montmorency-kersensap of een placebo-drankje van dezelfde hoeveelheid elke dag te drinken – één ‘s ochtends en één’ s avonds – voor 12 weken. Het team vroeg de deelnemers ook om hun dieet te handhaven en hun voedselconsumptie vast te leggen gedurende de proefperiode.

Geen van de deelnemers had ten tijde van de proef eerdere diagnoses van medische aandoeningen zoals diabetes, hartaandoeningen, beroertes, kanker en neurologische aandoeningen. Ze gebruikten ook geen medicijnen die hun cognitieve vaardigheden zouden kunnen beïnvloeden.

Om te zien of het kersensap al dan niet effect had op de cognitieve vaardigheden van de deelnemer, liet het team elke deelnemer een reeks vragenlijsten en tests voor en na de proefperiode beantwoorden.

Aan het einde van het experiment ontdekten de onderzoekers dat de deelnemers in de zure kersengroep hoger scoorden in de tests die subjectief geheugen, episodisch visueel geheugen en ruimtelijk geheugen maten dan de deelnemers in de placebogroep.

Vergeleken met hun testresultaten vóór de proef, ervoer de zure kersengroep ook een vermindering van vier procent in hun bewegingstijd – de tijd die nodig is om een ​​taak te voltooien – in de cognitieve tests na de proef.

Bovendien had de zure kersengroep een vermindering van 23 procent in fouten in het episodisch visueel geheugen. In zowel de cognitieve tests voor als na de proef scoorden de deelnemers in de zure kersengroep significant hoger dan die in de placebogroep.

Deze bevindingen suggereren dat de antioxidanten in zure kersen achter de gunstige effecten van het sap op de cognitie zitten. Chai hoopt dat toekomstige studies meer licht kunnen werpen op de moleculaire mechanismen die ten grondslag liggen aan de cognitief verbeterende effecten van Montmorency-zure kersen.

Cognitieve gezondheid en veroudering

Chai merkte op dat hun bevindingen een belangrijke rol spelen bij het bepalen van de levenskwaliteit van oudere volwassenen.

Volgens recente rapporten van de Wereldgezondheidsorganisatie lijden wereldwijd ongeveer 50 miljoen mensen aan een vorm van dementie. En elk jaar komen er 10 miljoen zaken bij.

Dementie is een belangrijke oorzaak van invaliditeit en afhankelijkheid bij ouderen. Ondanks het feit dat dementie geen natuurlijk onderdeel is van veroudering, worden de symptomen, waaronder vergeetachtigheid en communicatieproblemen, meestal pas op latere leeftijd gevoeld.

Gelukkig suggereert een opkomend bewijs dat goede voeding het risico op dementie en neurodegeneratieve ziekten op oudere leeftijd kunnen verminderen. Mensen kunnen bijvoorbeeld Montmorency-kersensap opnemen in een uitgebalanceerd dieet om hun hersenprestaties te verbeteren.

Bronnen:

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close