*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Het Begon Als Een Onschuldig Dieet, Maar Hoe Ze Eindigde Is Te Tragisch Voor Woorden.

0

In de onderstaande video zie je de werkelijkheid achter een meisje dat lijdt aan een extreme vorm van Anorexia Nervosa. Anorexia is een psychische ziekte. Veel mensen hebben er wel eens van gehoord, maar weten niet precies wat het inhoudt.

Anorexia Nervosa houdt in dat mensen op een verkeerde manier continu bezig zijn met afvallen en hun gezondheid hiermee op het spel zetten. Opvallend is dat Anorexia veel meer bij vrouwen voorkomt dan bij mannen (95% is vrouw). Het ontstaat meestal in de puberteit en bij jong volwassenen. In Nederland lijden ongeveer 5600 mensen aan Anorexia Nervosa. Schokkend feit is dat tussen de 5 en 10% van de patiënten daadwerkelijk overlijdt aan de gevolgen van deze ziekte. Veelal (maar niet altijd!) beginnen eetstoornissen met een dieet. Als je anorexia hebt lukt het je niet altijd om controle te bewaren over het eten.

Soms komt het voor dat je spontaan een eetbui krijgt. Hierbij eet je in zeer korte tijd teveel calorierijk voedsel. Het gevolg is dat je jezelf heel slecht gaat voelen. Er ontstaat angst om aan te komen. De angst is zo overheersend dat je door te braken en/of overdreven veel afvalt door bijvoorbeeld extreem te sporten het overmatige eten probeert kwijt te raken. Met onbereikbare normen van schoonheid die gezet worden door de mode- en entertainmentindustrie, is het voor moeilijk voor kinderen om bij te houden hoe ‘normaal’ eruit ziet. Het is belangrijk om elk lichaamstype te respecteren en kinderen aan te moedigen van hun lichaam te houden. Ouders spelen hierin een cruciale rol. Kinderen kopiëren gedrag wat ze van hun ouders zien. Als je als moeder nooit tevreden bent met je lichaam en dat goed laat merken, dan zal je kind dit overnemen. Echter, dit is niet de grootste oorzaak van het probleem. Het grootste probleem is hoe de media ‘schoonheid’ interpreteert. Dit probleem kan echter niet in één dag opgelost worden.

Als samenleving moeten we werken aan een positief beeld dat elk lichaamstype respecteert. Het verhaal van dit meisje heeft mij geraakt, maar ik weet zeker dat ze haar gevecht tegen anorexia zal overwinnen en ze door kan blijven gaan met het helpen van mensen die in een soortgelijke situatie zitten. Bekijk de onderstaande video en wees niet bang om je mening hierover te geven in de reacties hieronder of op Facebook. (Bron: OfficialIndieRose)

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close