*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Hersenen dikke mensen 10 jaar ouder dan die van slanke

0

Op MRI-scans is te zien dat de hersenen van mensen met overgewicht of obesitas eruit zien zoals die van tien jaar oudere slanke mensen.

Onze hersenen bestaan uit witte stof en grijze stof. De witte stof zorgt voor de communicatie tussen verschillende hersengebieden. Tot we ongeveer 40 jaar zijn neemt van het volume van de witte stof toe. Daarna neemt het weer af. Onze hersenen krimpen naarmate we ouder worden.

Britse en Amerikaanse onderzoekers hebben nu aangetoond dat die afname van het volume van de witte stof bij mensen met overgewicht veel sneller gebeurt dan bij slanke mensen. Aan het onderzoek namen 473 mensen tussen de 20 en 87 jaar deel. Zij werden onderverdeeld in twee categorieën op basis van hun BMI: 246 slanke mensen werden vergeleken met 227 mensen met overgewicht of obesitas. Op 40-jarige leeftijd waren de verschillen in het volume van de witte stof in de hersenen tussen slanke en dikke mensen het grootst.

De oorzaak daarvan is nog niet bekend. Het is mogelijk dat bepaalde genen zowel het krimpen van de hersenen als overgewicht veroorzaken. Maar het kan ook zo zijn dat veranderingen in de hersenen leiden tot overmatig eten. Het goede nieuws is dat de versnelde veroudering niet van invloed is op de cognitieve prestaties.

Op de foto is de witte stof (oranje) en de grijze stof (bruin) te zien: links van iemand van 56 jaar met een BMI van 19,5 en rechts van iemand van 50 jaar met een BMI van 43,4.

Bron

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close