*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Halle Berry zweert bij het keto-dieet – dit is wat ze op een normale dag eet

0

Nadat op mijn 22e de diagnose diabetes was gesteld, nam ik wat ik nu weet in feite een keto-dieet aan. Mijn artsen vertelden me dat ik in de gaten moest houden hoe ik at om gezond te blijven, en ik nam het ter harte. Ik wilde van insuline af, dus besloot ik afscheid te nemen van verwerkte koolhydraten en suiker zoals gebakken goederen en wit brood – en het heeft zijn vruchten afgeworpen.

Al meer dan 15 jaar heeft het eten op deze manier me geholpen mijn diabetes onder controle te houden, maar het heeft me ook veel energie gegeven en me geholpen mijn gewicht te behouden en in vorm te blijven.

Toen mijn trainer Peter me een paar jaar geleden formeel introduceerde in de ketogene levensstijl, realiseerde ik me dat het enige wat ik hoefde te doen om me nog beter te voelen, was mijn lichaam gezondere vetten te geven (zoals avocado, kokosolie en boter), dus dat had meer brandstof om te verbranden.

Tegenwoordig is het eten van keto een tweede natuur voor mij. Ik voel me ongelooflijk op het vetrijke, matig-eiwit en zeer koolhydraatarme plan (serieus, ik kon je de laatste keer dat ik zelfs niet naar snoep hunkerde) vertellen en zou niet teruggaan naar de manieren om suiker te eten voor mijn diabetesdiagnose voor niets ter wereld.

Dit is hoe een typische dag van het keto-dieet er tegenwoordig voor mij uitziet.

Ontbijt

Sinds ik in Keto ben gekomen, eet ik meestal geen traditioneel ontbijt. Ik ben een grote fan van zogeheten kogelvrije koffie, dus zet ik meestal een lekkere koffie voor mezelf en meng ik het met boter, MCT-olie en collageen; soms een beetje room.

Ik drink de hele ochtend aan mijn schuimige drankje en ben dol op het feit dat het vet erin mijn lichaam van brandstof voorziet en dat het me een gestage stroom cafeïne en energie geeft om de dag mee te beginnen.

Als ik echter zin heb om een ​​ochtendmaaltijd te koken, houd ik het eenvoudig met roerei, paprika en ui met een kant van avocado.

Na de training

Als ik ‘s ochtends sport, heb ik soms iets nodig om me over te halen tot mijn eerste volledige maaltijd van de dag – vooral als ik heel hard werk.

Meestal, in dit geval, neem ik een elektrolytendrankje of een een keto-vriendelijke reep (ik ben dol op de TRUWOMEN plantaardige eiwitrepen).

Als ik echter gewoon iets lichts doe, houdt die kogelvrije koffie me meestal aan tot de lunch.

Lunch

Rond twee uur of zo zal ik lunch maken. Als ik zin heb in iets gezelligs, maak ik een eenvoudige soep beladen met verschillende groenten en een eiwit, en bestrooi met wat kaas.

Anders ga ik voor een grote salade. Ik begin altijd met veel groenten en voeg dan groenten toe zoals tomaten, olijven en groene en rode paprika’s. Van daaruit voeg ik avocado en een soort vinaigrette-dressing gemaakt met olijfolie en kruiden gezonde vetten toe. Ik maak het helemaal af met een soort eiwit, zoals garnalen, kip, rundvlees, lam of vis.

Bij twijfel haal ik mijn favoriete kookboek, Keto Comfort Foods, tevoorschijn en maak daar een recept van.

Snacks

Hoewel ik meestal niet veel snack (ik voel me erg tevreden over keto), geniet ik er wel af en toe van om ‘s middags ergens op te kauwen.

Omdat ik meestal veel groenten rondslinger, doet een snelle DIY-vegetarische schotel het werk in een mum van tijd.

Ik geniet echter echt van hartige smaken, dus ik ben dol op snacken op chips. Geef me een kom zout en azijnchips en ik ben blij. Ik geniet de laatste tijd ook van zaden, omdat ze zout en knapperig zijn en gemakkelijk te pakken zijn als je gewoon een kleinigheidje wilt.

Als ik echter tijd heb, is mijn favoriete snack misschien zelfgemaakte boerenkoolchips. Ze zijn zo gemakkelijk te maken (ik kleed boerenkool gewoon aan met olijfolie en een beetje zout en gooi het in de oven) en smaken veel beter als je ze zelf bakt.

Avondeten

Rond zes uur ga ik met mijn kinderen zitten om te dineren. Ik heb op dit moment meestal niet veel nodig, dus ga ik vaak voor wat gegrilde groenten met een plantaardig eiwit zoals kikkererwten.

Ik ben ook dol op bloemkool puree (of zelfs een beetje zoete aardappel puree) tijdens het avondeten.

Als ik twijfel, ga ik voor dezelfde combinatie van veggie-eiwit-vet die ik tijdens de lunch heb.

Toetje

Ik heb helemaal geen zoetekauw meer (echt, je zou cake voor me kunnen zetten en ik zou het niet willen), maar ik geniet echt van een glas rode wijn na het eten.

Ik bestel mijn wijn bij Dry Farm Wines, die deze geweldige, supernatuurlijke wijnen levert die geen conserveringsmiddelen bevatten en veel minder suiker en alcohol bevatten dan uw standaardflessen.

Ik wil nog steeds mijn lichaam recht doen als ik mezelf trakteer, en een lekker, schoon glas wijn helpt me daarbij.

Bronnen:

Women’s Health

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat