*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Goed nieuws: zoveel hoeven we helemaal niet te sporten voor onze gezondheid

0

In internationale gezondheidsrichtlijnen wordt steevast aanbevolen om 150 minuten per week matig tot intensief te sporten, maar een kritische analyse van een groot aantal studies toont nu aan dat de helft minder lichaamsbeweging ook al leidt tot aanzienlijke gezondheidsvoordelen. Dat schrijven onderzoekers in de Canadian Journal of Cardiology.

Fysieke inactiviteit is de vierde risicofactor voor een vroegtijdig overlijden. Het zorgt volgens de WHO naar schatting jaarlijks voor 3,2 miljoen doden. Lichaamsbeweging zou de kans op zeker 25 chronische ziektes met 20 tot 30 procent verkleinen, maar hoeveel beweging daarvoor nodig is, is nog altijd onderwerp van discussie.

“Een van de grote mythes in de gezondheidswetenschap is de overtuiging dat je minimaal 150 minuten per week matig tot intensief moet sporten om gezondheidsvoordelen te verkrijgen,” legt onderzoeker Darren Warburton van de universiteit van British Columbia uit. “Maar er is overtuigend bewijs dat de gezondheidsvoordelen ook al optreden bij beweging met een lagere intensiteit en een kortere duur.”

Bron

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close