*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Geweldige drankjes die je helpen afslanken

0

De meeste mensen drinken te weinig water. Door heel veel water te drinken help je je lichaam ontgiften. Daarnaast helpt water ook bij het afslanken. Water bevat 0 calorieën en als je genoeg water drinkt, verbrandt je lichaam veel sneller calorieën tijdens je dagdagelijkse bezigheden. Daarnaast geven we je nog enkele tips die je helpen om je gezondheid optimaal te houden:

Lauw water met citroen

Drink ’s ochtends een glas lauw water met citroensap om een gezonde start te nemen en je vetverbranding optimaal te maken. Het geeft je een opgewekt & zalig gevoel en je wordt er bovendien ook wakker van. Daarbovenop reinigt lauw water met citroen je nieren, het stimuleert je vetverbranding en verzacht je spijsverteringsstelsel. Citroensap bevat vitamine C en kalium die ervoor zorgen je weerstand een boost te geven. Vitamine C bestrijdt ziektes en kalium bevordert de werking van je hersenen en houdt je bloeddruk op peil. Nog een voordeel om ’s ochtends dit sapje te drinken is dat het je rimpels en andere oneffenheden in je huid vermindert. Door citroensap krijg je ook van binnenuit een mooie huid. Niets dan voordelen dus om van dit je nieuwe ochtenritueel te maken!

Thee

Thee bestaat al eeuwenlang en werd vroeger bij de Chinezen beschouwt als eengezonheidsdrankje. Thee is na water de 2de gezondste drank. Het is een warme drank die veel voordelen met zich meebrengt. Een van de belangrijkste redenen is dat het uitstekend fungeert voor het menselijk lichaam & geest. Daarnaast beschermt het je botten & immuunsysteem, helpt kanker voorkomen, kan diabetes voorkomen enz. Thee bevat tal van gezonde antioxidanten die je huid hydrateren en een egale huid helpen te bekomen.

Natuurlijk hangt het ook af welke soort thee je drinkt, er bestaan 4 soorten:

 • Groene thee
 • Zwarte thee
 • Vruchtenthee: aan de thee zijn smaakjes toegevoegd
 • Kruidenthee: is officieel geen thee omdat het niet gemaakt is van een theeplant. Het is een afkooksel van gedroogde planten, kruiden of specerijen. Voorbeelden van kruidenthees zijn kamillethee & rozenbottelthee.

Er wordt een voorkeur gegeven om groene thee te drinken, omdat het tal van gezonde voordelen met zich meebrengt. Groene thee geeft daarnaast ook een boost aan je metabolisme. Dit gaat namelijk versnellen waardoor je voedsel sneller verwerkt wordt en je tot gevolg gaat afvallen. Groene thee is een natuurlijk product, je zal hier dus niet ontzettend snel van vermageren. Je moet groene thee zien als een hulpje op lange termijn tijdens het afvallen.

Wat velen echter niet weten is dat thee ook cafeïne bevat. Dat is natuurlijk wel heel wat minder dan in koffie, hou hier dus rekening mee dat groene thee voor het slapen kan leiden tot moeilijker in slaap vallen. Het wordt aangeraden om zo’n 4 – 5 koppen thee per dag te drinken.

De voordelen van groene thee zijn:

 • Positief effect op de lage bloeddruk
 • Verlaagt cholesterol
 • Stimuleert de nieren
 • Optimaliseert de hersenwerking
 • Verlaagt risico op kanker
 • Goed voor je gebit
 • Werkt rustgevend
 • Versterkt je weerstand
 • Helpt je bij het afvallen

Weetje:

Groene, witte en zwarte thee komen allemaal van dezelfde plant: de Camellia sinensis. Het verschil tussen deze verschillende thees ligt in de bereiding van de bladeren na het plukken. Witte thee wordt gemaakt van de jonge knoppen van de plant die gedroogd werden in de zon, terwijl bij groene thee de bladeren meteen na het plukken gedroogd en gestoomd worden. Tot slot wordt zwarte thee gemaakt door de bladeren volledig te laten oxideren.

Groene smoothies

Een smoothie is een goede aanvulling op je voedingspatroon en bovendien heel gemakkelijk toe te passen. Door het drinken van ‘groene smoothies’ verbeter je niet alleen je gezondheid, maar je verlies je ook nog eens gemakkelijker kilo’s. Groenten zijn vooral geschikt om in een smoothie te doen, daarom worden groentensmoothies vaak groene smoothies genoemd. Deze zijn heel gezond doordat groenten andere voedingsstoffen dan vruchten bevatten. Pure groentensmoothies worden vaak als bitter beschouwd, dat kan verholpen worden door er fruit aan toe te voegen, hierdoor wordt de bitterheid van de groenten een beetje verbloemd.

Een groene smoothie is heel gemakkelijk te bereiden. Het is daarnaast ook super lekker en de ideale manier om je portie groenten per dag binnen te hebben.

Voordelen van groene smoothies:

 • Bekomen van een mooie en egale huid
 • Je krijgt meer energie
 • Het bevordert je de stoelgang
 • Het helpt bij het afslanken
 • Haar en nagels worden sterker
 • Betere bloeddruk
 • Versterkt je immuunsysteem

Bron

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close