*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Flavanolen in druivenpitten hebben potentiële anti-obesitas-eigenschappen – studie

0

Het eten van vet voedsel gaat gepaard met veel gezondheidsproblemen. Studies tonen aan dat mensen met een vetrijk dieet eerder arteriële schade oplopen, een hartaanval krijgen en insulineresistentie ontwikkelen dan mensen die gezond eten.

Volgens onderzoekers van het Virginia Polytechnic Institute en State University en de Ohio State University kunnen de negatieve effecten van een vetrijk dieet echter worden geneutraliseerd door suppletie met flavanolen.

Flavanolen zijn een klasse van actieve plantaardige stoffen die bekend staan ​​als flavonoïden. Bekende flavanolen, die veel voorkomen in plantaardig voedsel, zijn catechine, epicatechine, epigallocatechine, gallocatechine en procyanidinen. Deze verbindingen staan ​​allemaal bekend om hun antioxiderende en ontstekingsremmende activiteiten.

In een recent onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Nutrition Research, onderzochten onderzoekers of flavanolen uit druivenpitten en pijnboomschors muizen konden beschermen tegen de negatieve gevolgen van een vetrijk dieet.

Ze ontdekten dat flavanolsuppletie, ondanks een toename in gewichtstoename, een vetrijke, door het dieet veroorzaakte ontsteking voorkwam. Ontsteking is de natuurlijke reactie van het lichaam op chronisch te veel eten en houdt verband met de ontwikkeling van ernstige ziekten, zoals diabetes en bepaalde soorten kanker.

Het mechanisme achter de beschermende effecten van flavanolen

Gewichtstoename en obesitas worden geassocieerd met verhoogde niveaus van pro-inflammatoire cytokines. Cytokines, zoals interferonen en interleukines, zijn signaalmoleculen die worden afgegeven door immuuncellen en die hun gedrag of het gedrag van naburige of verre cellen beïnvloeden. De productie van cytokine is een noodzakelijk onderdeel van veel belangrijke processen, zoals immuunregulatie en hematopoëse – de ontwikkeling van volwassen rode bloedcellen.

Na inname van een vetrijk dieet geven immuuncellen in de hersenen en andere organen pro-inflammatoire cytokines af die ontstekingen veroorzaken. In de darm veroorzaken vette voedingsmiddelen ook veranderingen in de darmmicrobiota die leiden tot chronische systemische ontsteking. De activering van deze ontstekingsroutes beïnvloedt uiteindelijk het vermogen van vetcellen om circulerende vrije vetzuren kwijt te raken, wat obesitas bevordert en het risico op complicaties verhoogt, zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten, leverziekte, atherosclerose en kanker.

Volgens studies kunnen flavanolen in de voeding de ernst van metabole afwijkingen veroorzaakt door een vetrijk dieet verminderen. De mate van polymerisatie van flavanolen lijkt ook een rol te spelen bij het bepalen van de omvang van hun beschermende effecten.

Om deze interacties te onderzoeken, voerden de onderzoekers muizen gedurende 13 weken dagelijks flavanolrijk druivenzaad of pijnboomschors (35 mg / kg lichaamsgewicht) samen met een vetrijk dieet. Vervolgens vergeleken ze deze groepen met muizen die een vetarm dieet kregen en muizen die een vetrijk dieet kregen zonder suppletie met flavanol (controle).

De onderzoekers ontdekten dat de groepen die druivenpitten en pijnboomschors kregen significant verlaagde niveaus van het pro-inflammatoire cytokine, interleukine-6, hadden. De muizen aangevuld met druivenpitten – waarvan de flavanolen een lagere polymerisatiegraad hebben dan flavanolen met pijnboomschors – hadden de laagste niveaus van interleukine-6, ondanks het feit dat ze het meeste aankwamen. Dit suggereert dat suppletie met een lage dosis flavanol, ongeacht de mate van polymerisatie, door vet veroorzaakte, door het dieet veroorzaakte ontstekingen kan verminderen.

Op basis van deze bevindingen concludeerden de onderzoekers dat flavanolen in plantaardig voedsel kunnen worden gebruikt om ontstekingen als gevolg van obesitas en diabetes te voorkomen. Ze zijn ook van mening dat door flavanol geïnduceerde hyperfagie (een sterk verlangen om te eten) cachexie of zwakte veroorzaakt door ernstige chronische ziekten kan verzachten.

Flavanol bronnen en voordelen

Flavanolen zijn te vinden in verschillende superfoods, zoals groene thee, cacaobonen, druiven, appels en bosbessen. Vooral rauwe cacaobonen zijn van nature rijk aan flavanolen, daarom wordt cacao uitgebreid bestudeerd als een nutraceutisch en functioneel voedsel.

Enkele van de opvallende gezondheidsvoordelen van cacaoflavanolen zijn cardiovasculaire en hersenvoordelen. Cacaoflavanolen zouden de productie van stikstofmonoxide stimuleren, waarvan bekend is dat het de bloedvaten verwijden. Dit helpt de bloedcirculatie en de elasticiteit van bloedvaten te verbeteren.

Regelmatige inname van flavanolen uit cacao houdt ook verband met een betere bloeddruk en een hoger cholesterolgehalte in het bloed. Bovendien suggereert een recent onderzoek bij Frontiers in Nutrition dat cacaoflavanolen de cognitieve functie kunnen verbeteren en verschillende soorten cognitieve achteruitgang kunnen tegengaan.

Bronnen:

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat